Последната емисия от МФ беше външен заем, който ще покрие

...
Последната емисия от МФ беше външен заем, който ще покрие
Коментари Харесай

Съветник на финансовия министър с важна новина: Пенсиите са осигурени до края на годината

Последната емисия от МФ беше външен заем, който ще покрие падежирането на заема за първото тримесечие т.г., заяви той.

„ Има риск от позиция на недостига да се натовари бюджета, който ще би трябвало да бъде признат за 2023 година – дали след няколко месеца, ние ще имаме бюджет за актуалната година и с всички промени и допълнения разходната част на бюджета ще нарасне още повече ”, сподели още Каримански по Нова телевизия.

„ Популисткото наддаване е на ход ”, сподели Каримански във връзка настояването на Българска социалистическа партия да се усили още повече минималната работна заплата на 850 лева откакто към този момент измененията за това искане влязоха в дневния ред на Народното събрание.

По думите му, нарастването на минималната работна заплата от 640 на 780 лева дава отговор на скока на инфлацията. „ Всички споделят, че стопанската система ще има закъснение през 2023 година по отношение на 2022 година, в това време желаеме да я товарим с още разноски. Популисткото говорене и разпределяне на средства без разбор „ разходи-ползи ” за страната, без ясни ограничения по какъв начин ще пораства стопанската система – в случай че вложенията имат опция да порастват за добавена стойност, тогава е резонно да порастват и възнагражденията. Дали депутатите не задават растеж посредством минималната работна заплата на междинната, а от там – и нарастване на техните хонорари ”, запита някогашният народен представител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР