Последиците от коронавируса за образованието и обучението, научените уроци от

...
Последиците от коронавируса за образованието и обучението, научените уроци от
Коментари Харесай

Мария Габриел: Европейското образователно пространство ще подпомогне висококачественото образование

 Последиците от ковид за образованието и образованието, научените уроци от рецесията и подготовката за идната образователна година разисква българският еврокомисар Мария Габриел с министрите на образованието на страните членки. Според нея в миг, когато държавните управления и предприятията се обръщат към образованието за решения, би трябвало да се подсигурява, че новите условия, в които действат просветителните системи, ще основат благоприятни условия за всеки да придобие нужните познания и умения.

По отношение на извлечените поучения от рецесията, преди всичко Мария Габриел уточни съществуващото разделяне в социално-икономически проект сред тези, които извличат изгода от цифровите технологии за обучение, и тези, които не. Вторият значителен извод е, че прекосяването към отдалечено образование сподели нуждата от положителни цифрови умения.

В съпоставяне с предишни интервали, българският еврокомисар акцентира, че се насочват повече запаси в поддръжка на образованието, цифровите умения и  културата, в това число в показания от Европейска комисия упорит пакет от ограничения за стабилно възобновяване.

" През септември ще представим обновения План за деяние в региона на цифровото обучение и известието за създаване на европейско просветително пространство. Образованието и културата са стратегически вложения. Те би трябвало да бъдат част от дълготрайните ограничения за възобновяване от рецесията ", съобщи Мария Габриел.

Преди няколко дни стартира и социална консултация по проекта за деяние за цифрово обучение. Тя ще даде опция да се създадат заключения от рецесията и бъдат изведени напред работещи решения. В подтекста на образованието, българският еврокомисар акцентира и на значимостта от навременно създаване на европейското просветително пространство. " Нужни са повече начинания в поддръжка на учителите, като " Европейски академии за учители “, които ще изградят мрежа от просветителни институции за учители, осигуряващи общи просветителни материали за учителите и непрестанно професионално развиване. Отделно за учениците се работи по самодейността " Успех в учебно заведение за всички ", която ще даде опция на младежите да развият главните си умения и да се понижи каузи на напускащите просветителната система “. Мария Габриел не пропусна и самодейността за европейските университети като основна, тъй като те ще подкрепят специалностите на бъдещето и за едно по-структурирано съдействие сред институциите за висше обучение, частния бранш и гражданското общество. Тя показа и за предлагането за нов европейски метод във връзка с микрокредитите в образованието и образованието, които ще насърчат ученето през целия живот.

Мария Габриел разяснява и бъдещата стратегия " Еразъм+ “, която ще бъде по-включваща, " по-зелена “ и по-цифрова, за да отговори в оптималната степен на потребностите на участниците. " Искаме да премахнем пречките пред подвижността и укрепим трансграничното съдействие. Ще продължим да насърчаваме цифровата съгласуваност, да предлагаме съчетаване на виртуална и физическа подвижност “.

Работата върху плануваните дейности и начинания в региона на образованието и образованието ще продължи и по време на идващото Германско председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР