Последиците от бурните ветрове, както и от кратките, но интензивни

...
Последиците от бурните ветрове, както и от кратките, но интензивни
Коментари Харесай

Няма сериозни поражения в област Русе след бурите през последните няколко дни

Последиците от бурните ветрове, както и от късите, само че интензивни превалявания се свеждат до няколко паднали дървета, счупени клони и надвиснали тук-там покривни ламарини.

Незабавно са били подхванати нужните дейности и всички последствия са навременно отстранени. Освен в някои от обитаемоте места в района, паднали дървета е имало и по пътна мрежа, само че те също са били отстранен незабавно и не се е стигнало до затрудняване в трафика. Такива произшествия е имало на разклона за село Мечка, по пътя Русе – Бяла в непосредствена непосредственост до тогавашното заведение „ Индийска барака “, както и в посока село Полско Косово. В русенския квартал „ Държавно земеделско стопанство “ и в село Горно Абланово е паднала и градушка за малко, само че тя е била с размера на лещено зърно и не е нанесла съществени провали. Сигнали за повреди в връзките не са постъпвали. Контролират се равнищата на водоемите и на никое място няма заплаха от преливане.

Измерените в Русенско превалявания са до 25 л/кв.м., като поривите напразно постоянно са превишавали 100 км/ч. В самия град Русе преваляванията през последните два дни са били към 22 л/кв.м., което се оказва повече от цялата месечна норма за март. Интересно е, че през този март преваляванията са били с 60% по-малко в сравнение с е обикновено за интервала. Миналият март количеството дъжд, което се е изсипало над града, е било над три пъти повече от междинната месечна норма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР