Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги

...
Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги
Коментари Харесай

Мая Илиева продаде ВАИ холдинг на вдовицата на Маймуняка

Последен гвоздей в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев – Мая Илиева.

След серия разпродажби на парцели и закриване на компании Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в предишното формация, която тя наследи след убийството на брачна половинка си, като продаде фамозната марка ВАИ холдинг. Фирмата до последно беше свързвана с борческата формация, написа България Днес.

Купувач на холдинга е вдовицата на различен висаджийски необут Димитър Димитров – Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след гибелта на Димитров благосъстоянието му, насъбрано като зам. началник на групировката и лидер на силовите бригади, е наследено от формалната му другарка Надя Иванова.

Чаровната дама към този момент 16 години ръководи сполучливо и развива легалния бизнес на Маймуняка, с цел да се стигне и до придобиването на ВАИ холдинг. Тя е притежател на плажове в Созопол, Поморие и Слънчев бряг, единият от които е Какао бийч.

Емблематичното сдружение ВАИ холдинг е директен правоприемник на скандалната застрахователна компания ВИС-2. Чрез холдинга през годините бяха вложени милионите, изкарани от рекет, силово обезпечаване и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалистите. След убийствата на двамата братя едноличен притежател на висаджийската конструкция стана Мая.

Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без доста звук, благодарение на доверени помощници, ръководи десетките компании от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

Говори се, че Мая и новият й другар считат да се заселят в Париж и по тази причина е почнала да разпределя благосъстоянието. Част от него е отишло при сестрата на Илиеви – Мариана и дъщерята на Васил – Ивона. Закрива и част от компаниите, измежду които е и ВАИ Холдинг.

Вместо него записва ново сдружение със същото име, което от своя страна е притежател на три дъщерни компании – ВаиДО 17, ВаиСМ и ВНЛ 17. На 28 септември тази година продава новосъздадения холдинг против едвам 10 000 лв. на Надя Иванова. В подмяна на дребната сума тя придобива сдружение с активи за стотици хиляди левове и стабилен бизнес с заведения за хранене и счетоводни услуги.

За Надя остава и ВНЛ 17 против 50 000 лв. тя става притежател на сдружение с бизнес и пари по сметките, оценени на над 1,2 милиона лв. - излиза наяве от финансовия доклад. Другите две дъщерни компании Мая си ги резервира. Запазва за себе си и компания Съни Сенд, посредством която тя е притежател на три хотела в курорта Златни пясъци.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР