Последен ден от дългата поредицата с необичайно топло за сезона

...
Последен ден от дългата поредицата с необичайно топло за сезона
Коментари Харесай

Времето рязко застудява от утре

Последен ден от дългата поредицата с извънредно топло за сезона време. 22° в Пазарджик, 21° във Видин, Варна и Пловдив, в София - към 18°, заяви Българска национална телевизия.

Още на следващия ден ни чака на следващия ден внезапно и значително захлаждане. Максималните температури ще се намалят с повече от 10°, спрямо през днешния ден, и ще бъдат от 3° до 8° в Северна България и от 8 до 13° в южните региони, в София към 5°. Ще бъде прохладно и най-вече облачно, а тук-там, основно в източната половина от страната ще има слаби превалявания от дъжд, който преди обяд в североизточните региони ще се примесва със сняг.

За тези, които ще стават рано, минималните температури в множеството региони ще са сред 2° и 7°, само че в композиция със мощен северозападен, в Източна България също мощен, само че североизточен вятър и чувството ще е за още по-студено от действителното време.

Много прохладно ще бъде и в планините. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са към минус 7°.

В курортите от минус 3° на Алеко, 2-3° в Боровец и Пампорово до 5° в Банско. Ще бъде облачно, в доста региони с превалявания от сняг. Остава огромна заплахата от лавини отвън обработените ски писти.

Чувствително захлаждане следва освен у нас, само че и на всички места на Балканите. Ще бъде прохладно, с превалявания от сняг в Румъния, Босна и Херцеговина и Сърбия. По-слабо ще бъде понижението на температурите в Гърция, където ще превалява дъжд.

Дъжд ще вали на следващия ден и в Италия. Снеговалежи ще има в южните елементи на Европейска Русия и Източна Украйна. В страните от Западна и Централна Европа ще бъде най-вече слънчево.

И у нас в неделя облачността бързо ще намалее до слънчево време, първо в Западна България, вятърът ще отслабне, само че ще бъде по-студено от нормалното за началото на март с минимални температури сред минус 4° и 1° и оптимални - сред 5° и 10°. В понеделник дневните температури ще се покачат, само че единствено краткотрайно. През идващите дни следва ново захлаждане и превалявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР