Посланиците на Русия и Беларус бяха поканени отново на банкета

...
Посланиците на Русия и Беларус бяха поканени отново на банкета
Коментари Харесай

Отново поканиха посланиците на Русия и Беларус на тържествата за Нобеловите награди

Посланиците на Русия и Беларус бяха поканени още веднъж на банкета за Нобеловите награди в Стокхолм тази година , откакто предходната година не бяха измежду гостите поради нахлуването на Русия в Украйна, заяви Нобеловата фондация, представена от Ройтерс.

Фондацията предложения за първи път и водача на антиимиграционната партия Шведски демократи на събитието. Фондацията неведнъж е пренебрегвала дългогодишния водач на Шведските демократи Джими Акесон, в това число през 2022 година, когато партията се класира на второ място на парламентарните избори, потвърждавайки, че партията му не се счита за привързана към правилата на премиите.

Пет от шестте Нобелови награди се присъждат в Стокхолм всяка година след номинационен развой, който се пази в загадка през идващите 50 години. Нобеловата премия за мир се връчва в Осло, където се организират обособени тържества.

Нобеловата фондация сподели, че посланици от всички страни, които са дипломатически показани надлежно в Швеция и Норвегия, ще бъдат поканени на церемониите по връчването на премиите през декември. Миналата година фондацията не предложения посланиците на Русия и нейния съдружник Беларус.

Фондацията съобщи, че се стреми да включи даже тези, които не споделят полезностите на Нобеловата премия.

" Ясно е, че светът от ден на ден се разделя на сфери, където разговорът сред тези с разнообразни възгледи понижава ", сподели в изказване Видар Хелгесен, изпълнителен шеф на Нобеловата фондация.

" За да се противопоставим на тази наклонност, в този момент насочваме нашите предложения да отпразнуваме и разберем Нобеловата премия и смисъла на свободната просвета, свободната просвета и свободните, мирни общества ", добави той.

Тазгодишните лауреати ще бъдат оповестени при започване на октомври, а празничните церемонии по награждаването ще се състоят на 10 декември, годишнината от гибелта на Алфред Нобел.

Лидерът на Шведските демократи Акесон бързо отговори, че няма да участва.

" За страдание съм ангажиран този ден ", написа той в обява във " Facebook ", разяснявайки поканата.
 Беларуски, съветски и украински правозащитници получиха Нобеловата премия за мир Обновена
Беларуски, съветски и украински правозащитници получиха Нобеловата премия за мир

Обявяването съответствува с рождения ден на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР