Посланиците на ЕС включиха в черния списък рокерския клуб Нощните

...
Посланиците на ЕС включиха в черния списък рокерския клуб Нощните
Коментари Харесай

ЕС забрани Нощните вълци на Путин в България

Посланиците на Европейски Съюз включиха в " черния лист " рокерския клуб " Нощните вълци ", който е непосредствен до Владимир Путин. Това заяви електронно издание. Освен това на " вълците " не се разрешава да влизат на територията на съюза. Изданието напомня, че рокерите на Путин в Европа с изключение на в България, имат клубове, в Западните Балкани, както и в Германия и Латвия.

Забраната поименно визира ръководителя на клуба Алексадър Залдостанов с прякор Хирурга. Той е посочен както като доближен на Путин, по този начин и като уредник на мотопоходи в Европа, скандализирали Полша и други страни. Той е бил уредник на пропагандни сборища в Крим, където е наричал Запада " сатанинска мощ, похитила Киев ". Санкциониран е също словакът Йозеф Хамбалек, който се показва за " президент на европейския клон " на клуба.

Ултранационалисти от " Нощни вълци " вземат участие като доброволци във войната в Украйна и правят диверсионни акции. Клубът получава финансиране от съветската страна, която предизвиква неговите " патриотични " изяви.

Членове на мотоклуба са посещавали България през 2016 и 2019 година Срещали са се със симпатизанти в Руския културно-информационен център в София, където са били представяни като носители на обичайна съветска просвета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР