Посланиците на ЕС не успяха да постигнат споразумение за нов

...
Посланиците на ЕС не успяха да постигнат споразумение за нов
Коментари Харесай

Разнобой: Посланиците на ЕС не се разбраха за новите санкции срещу Русия

Посланиците на Европейски Съюз не съумяха да реализират съглашение за нов пакет от наказания против Русия, оповестява " Политико ", базирайки се на получените планове на документи.

Спорният миг се оказа въпросът за синтетичния каучук, който Европа желае да глоби, написа вестникът.

Индустрията за синтетичен каучук генерира милиарди долари доходи за Русия всяка година, отбелязва изданието. Например Европейският съюз през 2021 година е купил каучук от Русия за 700 милиона $. Синтетичният каучук се употребява за производството на гуми и други автомобилни съставни елементи. Италия и Германия са скептични по отношение на възбраната на този артикул, до момента в който Полша я поддържа, написа " Политико ".

Друг противоречив миг се оказа предлагането за наказания против дубайска корабоплавателна компания, получила собствеността върху 92 съветски танкера през април 2022 година. Въпреки че нито един от посланиците не е бил публично срещу, тя не попада в санкционния лист.

По-рано медиите оповестиха, че още три съветски банки също могат да бъдат включени в листата със наказания - изключване от интернационалната междубанкова система SWIFT.

Европейската комисия (ЕК) ще предложи това да са Alfa Bank, Rosbank и Tinkoff Bank по информация на Reuters. По информация на Bloomberg Европейски Съюз изследва опцията за налагане на ограничавания и на Руския държавен капиталов фонд.

Освен това общността може да затегне рестриктивните мерки върху основаването на взаимни предприятия с Русия от физически и юридически лица от Европейски Съюз, както и върху наличието на съветски жители в ръководството на европейски компании.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР