Посланикът на Световното първенство по художествена гимнастика и втори вицепрезидент

...
Посланикът на Световното първенство по художествена гимнастика и втори вицепрезидент
Коментари Харесай

Невяна Владинова за Боряна Калейн: Едва ли съвсем скоро ще може да се върне в залата

Посланикът на Световното състезание по художествена гимнастика и втори вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова съобщи, че представянето на Стилияна Николова е доста добре и й пожела успокоение на финалите на бухалки и на лента тази вечер.

17-годишната дебютантка Николова се класира за три от четирите финала на обособените уреди, нощес завоюва сребърен орден на обръч, а в квалификациите за финала на многобоя заема втора позиция след италианката София Рафаели.

" Моята оценка за играта на Стилияна е доста добра. Разбира се, видях какъв брой още може тя да покаже, видях, че макар неточностите и грешките, които направи, взима едни положителни оценки. В момента върви първа и втора на двата финала, което надали ще се промени след групата, която следва. Така че това е едно доста положително класиране за момента. Надявам се, че ще й даде успокоение, тъй като има потребност да се успокои още малко, с цел да може да покаже оптимално добре съчетанията си тази вечер, както и в събота. Не мисля, че тя не е съсредоточена. Тя доста добре работи, само че е доста прочувствена и самата доста желае да бъде съвършена. Ако успее да овладее страстите, ще бъде в действителност съвършена. Вярвам го! ", сподели Владинова.

Тя разяснява и положението на Боряна Калейн, която отпадна от надпреварата през вчерашния ден поради висока температура и сега е в болница.

" Мисля, че към този момент тя е една концепция по-добре. За страдание, няма мощ и надали напълно скоро ще може да се върне в залата. Важното за нас е Боряна да е здрава. Много е тъжно, че тъкмо когато беше в толкоз добра форма и беше подготвена за това огромно съревнование, и всички смятахме, че това ще бъде нейното съревнование, както и тя самата, се случи това нещо, само че всеки има да минава през нещо.

Продължаваме напред и не се обръщаме обратно. Просто събираме сили и още по-силно напред. Вчера приказвах с нея, всички страдат, ние също, само че най-много тя. Но тя към момента не се усеща добре и не мисля, че осъзнава какво се случва. Тепърва най-вероятно ще го приема душевен. Има хора към нея, всички сме с нея и ще създадем всичко допустимо да се възвърне допустимо най-бързо ", съобщи някогашната националка.

" Състезанието върви напълно обикновено и виждам едни доста справедливи оценки, по отношение на това, което играят девойките. За страдание, две от фаворитките отпаднаха от конкуренцията, както Боряна Калейн, по този начин и Дария Атаманов, само че това не прави безинтересно надпреварата, в противен случай виждаме доста шарени финали, доста цветно съревнование ", добави Владинова и пожела триумф на ансамбъла на България на следващия ден.

" На ансамбъла ни мога да пожелая единствено триумфи и да бъдат спокойни. Вече останахме единствено с дебютантки на това Световно състезание, само че Стилияна поведе добър крайник, уповавам се, че и те да я последват. Вярвам в тях, знам, че ще се оправят. Няма съвсем никакво време до олимпиадата в Париж, тя е напълно скоро, тъй че е значимо всеки старт да бъде на равнище ", сподели още посланикът на шампионата.

Владинова разяснява още, че се усеща на място в тази си роля на шампионата на планетата.

" Чувствам се добре, усещам се на място. Вярвам, че много способствах с тази роля да се разпространява художествената гимнастика и самото надпреварата. Все още не ми е свършила ролята, тя няма да завърши и след Световното състезание. Надявам се оттук насетне да имам още повече опция да въодушевявам дребните деца ", приключи Невяна Владинова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР