Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия подава оставка

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от длъжността, която заемаше от 2017 година, заяви в. " Солт Лейк трибюн ", цитирайки писмото му до президента Доналд Тръмп, предадоха ДПА и ТАСС.

Според някои клюки Хънтсман обмисля да се кандидатира за губернатор на Юта, където преди този момент е бил на държавна служба и се радва на висока известност.

" За мен е чест, че ми оказахте доверието да съм дипломат на Съединени американски щати в Русия в този исторически тежък интервал в двустранните връзки ", написа Хънтсман в писмото си до Тръмп с дата 5 август.

" В бъдеще сме длъжни да желаеме отговор от Русия, когато дейностите й заплашват нас или наши съдружници. Макар и доста от различията ни да са непримирими, има общи ползи, които не можем да подценяваме ", написа Хънтсман. Според него за подобряването на двустранните връзки " няма да помогне " никакво рестартиране или ново начало ", а са нужни " ясно схващане на нашите ползи и полезности и практическа основа за продължение на разговора ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Той декларира, че американските дипломати в Русия работят " за стабилизиране на обстановката с вяра за възстановяване на връзките след дълги години на неприязън и колебливост. Според Хънтсман е жизненоважно Съединени американски щати и Русия " да развиват интернационалните обмени и да запазят опциите за разговор о въпроси, които са значими за националните ползи " като битката с тероризма и контролът над въоръженията. Хънтсман също по този начин счита, че Съединени американски щати би трябвало да призоват Русия " да почита суверенитета на прилежащите страни ", отбелязва ТАСС.

Републиканецът Хънтсман изначало подлагаше на критика Тръмп в акцията за президентските избори от 2016 година, само че след успеха на Тръмп стана негов бранител, отбелязва ДПА.

Той е бил дипломат в Сингапур при ръководството на Бил Клинтън и в Китай при ръководството на Барак Обама, и двамата демократи. Той несполучливо се кандидатира за президент през 2012 година

През уикенда Си Ен Ен заяви, че Тръмп и съветският президент Владимир Путин са разискали промяната на Хънтсман в телефонен диалог, чийто формален мотив бяха пожарите в Сибир, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР