Посланикът на САЩ в Израел Дейвид Фридман предприе безпрецедентна атака

...
Посланикът на САЩ в Израел Дейвид Фридман предприе безпрецедентна атака
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Израел се нахвърли срещу палестинците

Посланикът на Съединени американски щати в Израел Дейвид Фридман предприе невиждана офанзива против палестинците , обвинявайки ги с безапелационен звук за неналичието на мир с Израел , оповестяват израелски медии.

" Израелски татко на 6 деца беше погубен нощес невъзмутимо от палестински терористи. " Хамас " похвали убийците, а законите на Палестинската автономност ще им обезпечат финансови хонорари ", разяснява Фридман в профила си в " Туитър " в отговор на убийството на израелски равин, който е бил убит, до момента в който е карал.

" Не се чудете повече за какво няма мир . Съболезнования за опечаленото семейство Шевач ", добави той, повтаряйки обвиняванията, отправени от израелски публични лица след нападението.

 Израел наложи обсада на град и села в Западния бряг поради терористична офанзива
Израел наложи обсада на град и села в Западния бряг поради терористична офанзива

При нападението беше погубен израелец

Заместник-министърът на външните работи на Израел благодари на Дейвид Фридман за мненията му. " Скъпи дипломат Фридман, надълбоко оценяваме вашата взаимност с Израел . Ценим вашето партньорство в битката против тероризма и разбирането ви, че поддръжката на Палестинската автономност за терористите лежи в основата на казуса ", написа заместник-министърът в " Туитър ".

Палестинската автономност, която отхвърли да взе участие в мирни договаряния с Израел, в случай че американският президент Доналд Тръмп не анулира признаването на Йерусалим за столица на Израел, не е излязла с изказване по отношение на убийството.

Палестинците се нахвърлиха на изказванията на Фридман , обвинявайки американския дипломат в " двуличие " за това, че не е осъдил случаите, при които палестински протестиращи са били убити от израелските сили.

Специалният координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток Николай Младенов също упрекна палестинците в подбудителство на принуждение и възпрепятстване на мирния развой , въпреки и косвено.

Германското външно министерство осъди офанзивата и прикани " всички страни да работят за усмиряване на ситуацията ".

За разлика от предходни американски посланици, Фридман беше прочут като безапелационен покровител на израелските селища в Западния бряг. Тази поддръжка продължи и след назначението му като дипломат. През септември Фридман сподели, че израелските селища " са част от Израел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР