Посланикът на САЩ Джон Съливан беше поканен в руското министерство

...
Посланикът на САЩ Джон Съливан беше поканен в руското министерство
Коментари Харесай

Русия отправи последно предупреждение към САЩ

Посланикът на Съединени американски щати Джон Съливан беше поканен в съветското министерство на външните работи. Беше му дадена реакция на получения по-рано американски отговор по отношение на съветския проектодоговор сред Русия и Съединени американски щати за гаранциите за сигурност. Този документ беше оповестен и на уеб страницата на Министерство на външните работи на Руската федерация.

Ето няколко цитата, които най-пълно отразяват същността на съветската реакция: „ Заявяваме, че американската страна не е дала градивен отговор на главните детайли на направения от съветската страна проектодоговор със Съединени американски щати по отношение на гаранциите за сигурност.

Говорим за отменяне на по-нататъшно разширение на НАТО, отдръпване на „ формулата от Букурещ “, че „ Украйна и Грузия ще станат членове на НАТО “, както и за отменяне на основаването на военни бази на територията на страни, които преди този момент са били част от Съюз на съветските социалистически републики и не са членове на Алианса, в това число потреблението на тяхната инфраструктура за осъществяване на каквато и да е военна активност, както и завръщането на военните капацитети, в това число ударните, и инфраструктурата на НАТО към положението от 1997 година, когато е подписан Основополагащият акт Русия-НАТО. Тези разпореждания са от главно значение за Руската федерация.

„ Настояваме за евакуиране на всички военни сили и оръжия на Съединени американски щати, ситуирани в Централна, Югоизточна Европа и Балтийските страни. Убедени сме, че националният капацитет в тези зони е изцяло задоволителен.”

„ При липса на подготвеност на американската страна да се споразумее за твърди, правно обвързващи гаранции за гарантиране на нашата сигурност от Съединените щати и техните съдружници, Русия ще бъде принудена да отговори, в това число посредством използване на военно-технически мерки”.

Как може да се оцени този съветски документ?

Русия изпрати последно предизвестие до Съединените щати. Точно по този начин би трябвало да бъде оценен този документ. Това е последният късмет за решение на казуса посредством договаряния, без да се ускорява напрежението.

Правилната реакция на Вашингтон ще разреши да се решат въпросите за гаранциите за сигурност на Русия посредством дипломатически средства. Липсата на „ подготвеност на американската страна за договаряния “ ще докара до това Русия да бъде принудена да основава съпоставими опасности за националната сигурност на Съединените щати и техните съдружници, с цел да обезпечи стратегическо въздържане.

Сега всички се чудят. Какви военно-технически и други ограничения ще предприеме Москва, с цел да принуди Вашингтон да промени решението си?

Очевидно отговорът е прочут единствено на военнополитическото управление на страната ни, на доста стеснен кръг от хора. Може да се допусна, че като цяло единствено съветският президент Владимир Путин, секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов го знаят. Окончателното решение за някои ограничения ще вземе единствено висшият главнокомандващ Владимир Путин. Следователно рискът от приключване на информация е на практика нулев.

В същото време би трябвало да се разбере, че План Б, ако Съединени американски щати и НАТО откажат да дават гаранции за сигурност на Русия, е бил квалифициран авансово, даже преди да бъдат направени проектодоговорите сред Русия и Съединени американски щати и Русия и НАТО за гаранции за сигурност, изпратени на 15 декември 2021 година

Предвид предпазливостта на военнополитическото управление на Русия и нежеланието му да ескалира обстановката без последна нужда, Москва не би влезнала в толкоз тежка борба със Запада, с цел да получи гаранции за сигурност без ясно схващане по какъв начин да се реализиран поставените цели или по какъв начин да се измъкне от тази обстановка по-късно. В последна сметка самото битие на Русия като суверенна страна е заложено на карта.

Трябва да се има поради и един значим миг: изключителната неотстъпчивост на позицията на Русия ще се дефинира от актуалната обстановка, тъй като страната не е била изправена пред такова съществено предизвикателство за националната си сигурност след разпадането на Съветския съюз. Отново звучи фразата „ Русия е голяма, само че няма къде да отстъпим. Зад нас е Москва!”

Между другото, самият съветски президент Владимир Путин приказва за съществуването на проект и неговата колебливост според от измененията в обстановката по време на конференция след договарянията с немския федерален канцлер Олаф Шолц. Руският държавен глава отговори на въпроса по какъв начин Русия ще работи по-нататък:

" Според проекта. От какво ще се състои? От действителната обстановка на място. Кой може да отговори по какъв начин ще се развие? Все още никой, това зависи освен от нас. Но ние ще се стремим да реализираме съглашение по въпросите, които повдигнахме посредством дипломация. "

Това значи, че проект А към момента работи: това е дипломатическо изпитание, идеално решение на казуса както за Русия, по този начин и за Съединени американски щати. Вярно е, че Вашингтон към момента не е схванал това. Вариант без непотребна борба, спестяващ време и запаси за двете страни.

Сега топката е от американската страна на терена. Руската реакция на получения по-рано американски отговор по отношение на съветския проектодоговор сред Русия и Съединени американски щати за гаранции за сигурността беше предадена на 17 февруари 2022 година Москва чака „ готовността на американската страна да договаря “.

Надеждата, че съзнанието на американския естаблишмънт ще надделее над неговия светоглед за американската изключителност, е доста слаба, в действителност нулева. Съединените щати и техните спътници ще се съпротивляват, ще се съпротивляват нападателно.

Най-вероятно ще има опит за замесване на Русия във вътрешноукраинския спор посредством образуване на провокация на линията на прикосновение в Донбас. Възможна е и пълномащабна офанзива на киевския режим против Донбас. Сили за това са събрани в задоволително количество.

Тогава Русия минава към проект " Б ". Как този проект вълнува западните елити. Какво в действителност мислят руснаците? Какво ще създадат? Това от време на време не дава нито покой, нито сън. От една страна, не желаят да се отхвърлят от позициите на международната надмощие, само че въпреки това, е някак си ужасно. И по този начин желаят да се върнат към оня добре охраняван и спокоен живот 30 години след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Трябва също да се разбере, че всички неотдавнашни визити на западни публични лица в Москва и договарянията им с съветски публични лица бяха най-вече от разследващ темперамент. Западняците изследваха до каква степен е подготвена да стигне Русия в отбраната на националните си ползи и какво съответно ще направи.

Френският президент Еманюел Макрон се срещна с съветския президент Владимир Путин в Кремъл на 7-8 февруари 2022 година Британският министър на защитата Бен Уолъс посети Москва на 11 февруари 2022 година и организира диалози с съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Германският канцлер Олаф Шолц се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва на 15 февруари 2022 година

Британският външен министър Лиз Тръс, която беше в Москва на 10 февруари 2022 година и се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров, не е взета под внимание заради нейните избрани ограничавания, непознаване на историята и политическата география. Но всички останали желаеха и се пробваха да схванат детайлностите за План Б.

Не е писано да стане по този начин. Русия ще държи всички в положение на неустановеност, в положение на напрежение до последния миг, до прехода към деяние.

Американците разгласиха лист с всички вероятни наказания против Русия, комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати даже измисли термин – „ майката на всички наказания “. Решиха да ни плашат, само че не се получи. Напротив, нашата страна, знаейки този лист, би трябвало просто да го употребява и да се приготви, да се приготви авансово.

В резюме - Русия изпрати последно предизвестие до Съединените щати, реакция на по-ранния отговор на Съединени американски щати на съветския проектодоговор сред Русия и Съединени американски щати за гаранции за сигурност. Москва не желае доста, а единствено „ готовността на американската страна да се споразумее за твърди, правно обвързващи гаранции за гарантиране на нашата сигурност от Съединени американски щати и техните съдружници “.

В противоположен случай Русия ще премине към проект " Б ". Както сподели известният воин от кино лентата „ Диамантената ръка “: „ Ще ударя деликатно, само че силно”.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР