Посланикът на Русия в ООН призова за хуманитарно прекратяване на

...
Посланикът на Русия в ООН призова за хуманитарно прекратяване на
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в ООН призовава за прекратяване на огъня в конфликта Израел-Хамас

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации прикани за „ филантропично преустановяване на огъня “ в линията Газа и Израел, като в същото време упреква Съединените щати за продължаващия спор.

Руската проекторезолюция, показана на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък, приканва за „ неотложно “ преустановяване на огъня и несъмнено освобождение на всички заложници и „ изрично осъжда всяко принуждение и враждебни дейности, ориентирани против цивилни и всички терористични актове “.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Втора Накба “: Ехо от 1948 година, до момента в който Израел подрежда на палестинците да изоставен Войната сред Израел и Газа: Защо разграничена ли е Африка по отношение на поддръжката за Палестина? „ Някъде безвредно да отидете “: комплициране, боязън след предизвестието на Израел за евакуация Десетки убити, до момента в който бягаха от домовете си в Газа, до момента в който Израел прави наземни набези завършек на списъка

Проекторезолюцията също приканва за достъп до филантропична помощ и безвредна евакуация на цивилни в потребност.

Според неназовани дипломати планът е бил даден на 15-членния съвет по време на среща при закрити врата за спора.

„ Ние сме уверени, че Съветът за сигурност би трябвало да работи, с цел да постави завършек на кръвопролитията и да възобнови мирните договаряния предвид на основаването на палестинска страна, както трябваше да направи това от дълго време “, сподели съветският дипломат Василий Небензя след закритото съвещание на Съвета за сигурност в петък.

Небензия сподели, че има позитивни отговори на проекторезолюцията измежду някои държави-членки.

Той също по този начин упрекна Съединените щати, че носят „ отговорност за задаващата се война в Близкия изток “ и разкритикува ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за „ затварянето на очите за офанзивите на израелските военновъздушни сили против гражданска инфраструктура в Газа Газа ”.

 ИНТЕРАКТИВЕН инструмент за следене на жертви в Газа Израел 14 октомври-1697258309 < /p>

Израел стартира да нападна анклава Газа малко откакто Хамас, палестинската политическа и въоръжена формация, предприе най-смъртоносното изненадващо нахлуване против Израел предходната седмица, при което починаха минимум 1300 души.

Отговорът на Израел се оказа още по-смъртоносен, като минимум 1900 палестинци бяха убити и броят на жертвите нараства.

Проекторезолюцията идва, откакто страните приканиха Израел да задържи офанзивата против северна Газа, където беше наредил повече от милион цивилни да се изтеглят, нещо, което Организация на обединените нации назова „ невероятно “.

Съобщава се, че съветската проекторезолюция от една страница се отнася до Израел и палестинците, само че не посочва непосредствено Хамас.

„ Те не са се съветвали с никого и даже не се загатва Хамас, тъй че явно не са съществени или съгласни с множеството членове на съвета “, сподели посланик от съвета, поискал анонимност, представен от Ройтерс.

Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се нуждае от най-малко девет гласа в поддръжка и без несъгласие от страна на Съединени американски щати, Англия, Франция, Китай или Русия.

Вашингтон обичайно защищава своя максимален районен съдружник Израел от всевъзможни дейности на Съвета за сигурност.

Не беше ясно по кое време и дали Русия ще подложи проекторезолюцията на гласоподаване.

Докато обсадата на Газа продължава, градът е оставен без вода, електричество и интернет и има опасения за възходящите жертви, които са най-вече дами и деца.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР