Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев обеща, че Москва

...
Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев обеща, че Москва
Коментари Харесай

Русия щяла да отговори на свалянето от ефир на немскоезичния канал на телевизия РТ

Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев даде обещание, че Москва ще отговори на оповестяването на ограничавания за държавната телевизия РТ, съобщи ДПА.

" Със сигурност ще има реакция от съветската страна ", сподели Нечаев в изявление за ДПА, написа Българска телеграфна агенция. " Не съм Делфийският пророк, само че тук има разнообразни благоприятни условия. Има толкоз доста немски публицисти в Русия ". Според Нечаев всички тези публицисти се усещат удобно в Русия. " Не желаеме спор. Искаме просто нашият канал в Германия да има същите права и благоприятни условия и да може да работи умерено ", продължи той.

В средата на декември РТ стартира да излъчва канала РТ Де Е онлайн и на немски. ЮТюб блокира канала на платформата си след няколко часа, базирайки се на своите правила. Медийни регулатори в Берлин започнаха процедура против РТ на идващия ден. В резултат на това излъчването на РТ Де Е беше прекъснато малко преди Коледа.

Като причина за решението беше посочено, че немските регулатори не са издали лиценз за лъчение. Но РТ твърди, че има годен сръбски лиценз за лъчение на канала.

Западът неведнъж дефинира РТ като инструмент на пропагандата на Кремъл. Срещу канала са отправяни рецензии за разпространение на теории на конспирацията и дезинформация. РТ отхвърля тези обвинявания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР