Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова поздрави българите за

...
Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова поздрави българите за
Коментари Харесай

Митрофанова поздрави българите за нашия общ празник

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова поздрави българите за 24 май.

Митрофанова назова празника " общ ". Това излиза наяве от обява във Фейсбук на страницата на посолството.  Вижте написа в нея:

" Скъпи другари,

Поздравявам ви с нашия общ празник - Деня на cветите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура, просвета и славянската словесност, който в Русия се уважава като Ден на славянската книжовност и просвета.

Православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите на страните ни. Катализаторът за образуването на тази система от обичайни полезности е било основаването на славянска книжовност, която е направила допустимо предаването от потомство на потомство на изпитани във времето познания, убеждения и ориентири на личен, понятен за славяните език.

Известно е, че вярата и езиковата среда значително дефинират мирогледа на човек, неговите хрумвания за положително и зло, вярно и неправилно. Затова ни е елементарно да се разберем - в последна сметка, в случай че извадим политическата конюнктура и сложността на сегашния миг, съветският и българският нации не престават да приказват на практика на един език.

Силата на народа е в неговата история и опита на предците - в това отношение България има с какво да се гордее. Нека наследството на светите братя Кирил и Методий и техните възпитаници - светите Седмочисленици - продължава да дава чувство за опора, да оказва помощ за справяне с провокациите и да вдъхва убеденост, че в името на една велика цел всички трудности са преодолими.

Честит празник, цветущ Ден на славянската книжовност и просвета!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР