Посланикът на РФ в България Елеонора Митрофанова излезе с коментар

...
Посланикът на РФ в България Елеонора Митрофанова излезе с коментар
Коментари Харесай

Митрофанова за разбития с чук Паметник на Съветската армия: Сляпа агресия и безпаметство

Посланикът на РФ в България Елеонора Митрофанова излезе с коментар за днешния вандалски акт, при който 61-годишен мъж строши с чук една от фронталните плочи на Паметника на Съветската войска в София. На нея написа " На руската войска освободителка от признателния български народ ". По случая има арестуван, а Митрофанова написа следното във Facebook профила на съветското посолство:
Още по темата
" Със страдание Ви оповестяваме, че през днешния ден, в Деня на бранителя на Отечеството, паметникът на Съветската войска в София още веднъж стана жертва на сляпа експанзия и безпаметство.

С богохулната си постъпка вандалите оскърбиха освен подвига на руските воини, освободили България от нацизма, само че и хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, с цел да остане българинът свободен народ и да няма място за " кафявата чума " в света.

Системната работа по пренаписване на предишното, изтриване на ролята на Съветския съюз в успеха над нацистка Германия, демонизиране на всичко съветско не можеше да докара до различен резултат, с изключение на да възпитава генерации, за които няма нищо свято.

Призоваваме българските управляващи неотложно да подхващат ограничения за очистване на последствията от закононарушението против паметта, наказване на отговорните и прекратяване на позорната процедура за изкривяване на общата ни история ", съобщи Митрофанова.

И през март предходната година паметникът " Братска могила " в столичния парк Борисова градина стана жертва на вандали. Върху елементи от монумента бе изрисувано украинското знаме, а върху други - апели за завършек на съветската инвазия в Украйна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР