Посланикът на Република Турция в България Негово Превъзходителство д-р Хасан

...
Посланикът на Република Турция в България Негово Превъзходителство д-р Хасан
Коментари Харесай

Посланикът на Турция направи благороден жест към децата и бебетата в нужда във Варна


Посланикът на Република Турция в България Негово Превъзходителство доктор Хасан Улусой и генералният консул на Турция в Бургас – господин Нурай Иньонтепе, посети през вчерашния ден Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. Те бяха придружавани от своите съпруги.

В рамките на визитата си Негово Превъзходителство доктор Хасан Улусой подари, като жест на добросъседски и другарски връзки сред двете страни, апарат за елементарно локализиране на вени – венископ, който ще се употребява в лекуването на децата в заведението. Модерната инсталация разрешава бързото и точно локализиране на венозния път даже при новородени бебета. Уредът е новаторско решение, използвано за необятен кръг от пациенти.



„ Апаратурата, която получихме, е от най-голям клас и разрешава операциите, свързани с откриването на венозен път при бебета и деца да бъдат оптимално прецизни и безболезнени “, посочи доктор Стефка Джанкова, шеф на Дома за медико-социални грижи за деца- Варна, откакто благодари на посланика за направеното подаяние. Д-р Джанкова изясни, че уредът е преносим и ще се употребява както в Отделението за недоносени и новородени, по този начин и при нужда за останалите близо 300 деца, които са настанени или посещават за рехабилитация лечебното заведение.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР