Посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари

...
Посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари
Коментари Харесай

Посланик Айлин Секизкьок благодари на ДПС за дарителската кампания

Посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на Движение за права и свободи за дарителската акция в помощ на бедстващите хора след опустошителните трусове в южната ни съседка, оповестиха от пресцентъра на партията.

Посланик Секизкьок и ръководителят на изселническата организация Балгьоч проф. Емин Балкан бяха на работна среща с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Разговорът се организира в централата на Движението. В него участваха още зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов и ръководителят на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед.

На срещата бе разисквана продължаващата дарителска акция на Движение за права и свободи. Мустафа Карадайъ съобщи, че всички структури на Движението вземат участие в огромната акция като всеки регионален център на партията е трансфорат в дарителски пункт. В акцията са включени над 1500 доброволци.

Дарения вършат освен от членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи, само че и всички български жители, акцентира Карадайъ.

Движение за права и свободи подари 650 палатки - 10 по натовски стандарти от по 400 кв. м и 640 петместни, както и 5000 походни кревати.  За закупуването им бяха употребявани 1,6 млн. лева, дарени по дарителската сметка, разкрита от Движение за права и свободи.

В поддръжка на бедстващите хора в Р Турция до момента са изпратени над 200 тона храни - консерви и варива, над 140 тона облекла, над 36 000 одеяла, над 3000 пакета памперси, над 10 000 кашона с хигиенични препарати и материали, 1000 печки на ток и 15 000 генератори, външни акумулатори печки на дърва и кюнци. Дарителската акция продължава.

Посланик Секизкьок сърдечно благодари както на структурите на Движение за права и свободи за положителната организация, по този начин и на всички български жители, които се включиха в дарителската акция.

Проф. Емин Балкан описа, че изселническата организация Балгьоч също организира дарителска акция в помощ на потърпевшите изселници от България. Проф. Балкан съобщи поздравите на управлението на Балгьоч към управлението на Движение за права и свободи.

Срещата с дипломат Айлин Секизкьок се организира незабавно след диалога на Мустафа Карадайъ с делегация на самостоятелния гагаузки парламент в Р Молдова, водена от неговия ръководител Димитри Георгиевич. На излизане от заседателната зала на Движението Димитри Георгиевич се срещна с дипломат Секизкьок и изрече своите най-искрени съболезнования към околните на починалите в опустошителните трусове. Той акцентира съпричастността на Гагаузия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР