Посланикът на Полша в Лондон призова сънародниците си, живеещи във

...
Посланикът на Полша в Лондон призова сънародниците си, живеещи във
Коментари Харесай

Варшава зове поляците във Великобритания да обмислят завръщане в родината

Посланикът на Полша в Лондон прикани сънародниците си, живеещи във Англия, да помислят съществено за връщане в родината след Брекзит поради възможни административни затруднения, съобщи Франс прес.

Съветвам ви да обмислите съществено опцията да се върнете в страната ни, написа дипломатът Аркади Жегоцки в писмо до сънародниците си във Англия. Пред радио Би Би Си той сподели: " Разтревожен съм. Затова приканвам полските жители, които живеят в Обединеното кралство, да работят. Приканвам ги да подадат молба за статут на непрекъснато пребиваващи, в случай че ли не, да мислят за връщане в Полша ". Смятам, че това е доста подобаваща опция да се приберат, акцентира Жегоцки, хвалейки бързия напредък на (полската) стопанска система, който основава от ден на ден и повече благоприятни условия.

Британското държавно управление предложи статут на непрекъснато пребиваващи на европейските жители, които желаят да продължат да живеят и работят във Англия след Брекзит, плануван за 31 октомври.

На територията на Обединеното кралство живеят към 832 000 поляци, само че единствено четвърт от тях са поискали от управляващите статут на непрекъснато пребиваващи, посочи посланикът.

След като подадат документи онлайн, тези, които са живели непрекъснато във Англия минимум пет години, получават статут на непрекъснато пребиваващи, което им дава право да останат там безсрочно. Онези, които живеят в страната от по-скоро, получават " прелиминарен статут ", който им разрешава да останат още пет години и да изискат непрекъснат статут, когато се навършат пет години от пребиваването им във Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР