Посланикът на Полша Кшищоф Краевски беше награден с орден Стара

...
Посланикът на Полша Кшищоф Краевски беше награден с орден Стара
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи орден Стара планина първа степен на посланика на Полша у нас

Посланикът на Полша Кшищоф Краевски беше награден с медал " Стара планина " първа степен. Президентът Румен Радев връчи най-високото държавно отличие на дипломата поради заслугите му за развиването на двустранните връзки сред България и Полша. 

Полският дипломат Кшищов Краевски стартира речта си с емблематичното стихотворение на Ран Босилек " Облаче ле, бяло ", което познавал още от времето, когато за първи път дошъл в България като общоприет консул на Полша във Варна. 

Краевски продължи изявлението си на български: " Ще се сбогувам с една страна, която се трансформира в мой втори дом. Поглеждайки към медал " Стара планина ", пред очите си ще виждам пъстри картини от пътуванията и срещите ми в България ".

Президентът Румен Радев означи: 

" Искам да се обърна към моят другар Кшищов. Още в първите дни на неговото назначение за дипломат, ние започнахме да работим дружно. Тогава аз като пълководец на военно-въздушните сили мога да кажа, че вследствие на това градивно взаимоотношение и взаимна работа ние имахме страхотни резултати ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР