Посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен посети

...
Посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен посети
Коментари Харесай

Евелина от село Галиче бе дипломат за един ден в Монтана

Посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен посети Монтана дружно със 17-годишната Евелина Димитрова от село Галиче.
Евелина е определена поради възгледите си за ранното детско развиване, ромска интеграция и равноправието на дамите. Инициативата цели да насърчи присъединяване на младежите в публичния живот и ръководството. Днес Евелина работи дружно с дипломат Коен в Монтана. Дипломатическата аудиенция стартира със среща с кмета Златко Живков. Програмата продължи с посещаване в ромския квартал Кошарник, в който е издигната напълно нова детска градина по взаимен план на Българо-швейцарската стратегия за съдействие и община Монтана.
„ Искам да се уверя с очите си, че това което е направила Швейцария за общността е полезно”, съобщи дипломат Коен. Освен това по този начин имам опция да опозная районите на България и техните разлики.
Швейцария е осмият по величина вложител в България. Само през последната година три IT компании от конфедерацията са разкрили свои представителства в страната. IT-секторът е един от най-силно разрастващите се и България може да бъде хъб на осведомителните технологии за Балканите, смята още дипломат Коен.
В Монтана тя посети и цех „ Палемонтех”. Производството на палети е основано в Технологичния парк на града е една от огромните швейцарски вложения. В този случай обаче изделията, които се вършат в Монтана са експорт за конфедерацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР