Посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. г-жа

...
Посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. г-жа
Коментари Харесай

Германската посланичка се запозна с обучението в МУ – Пловдив

Посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. госпожа Ирене Планк беше на аудиенция в Медицински университет – Пловдив, съпроводена от господин Мориц Зайлер – икономическо аташе към посолството на Германия в София, оповестяват от висшето образователно заведение.

Това е първата публична аудиенция в МУ – Пловдив на Н. Пр. госпожа Ирене Планк за да се запознае с управлението на университета и със студентите от Германия, учащи се в него. Срещата с управлението на вуза мина в градивен дух и другарска атмосфера, споделят от там.

Проф. Мариана Мурджева – ректор на МУ – Пловдив, проф. доктор Ани Белчева – зам.-ректор „ Учебни действия “, и проф. доктор Донка Димитрова – основен секретар, показаха университета и споделиха с гостите прелестните усещания на всички преподаватели от немските студенти, от тяхното неизменност, мотивация и дисциплина. Н. Пр. госпожа Ирене Планк беше впечатлена от представянето на МУ – Пловдив и прояви интерес към спецификите на образованието на студентите от Германия.

В полемиката членове на ректорското управление засегнаха преимуществата, които дава образованието в университета, като дава асимилиране на клинични знания и опция за работа с действителни пациенти и по този начин ги приготвя за бъдещата им професионална реализация. Обсъдиха се разликите в здравните системи на двете страни, прегледани бяха разнообразни аспекти от двустранните подвижности и вероятностите за съдействие с немските университети и академични лечебни заведения, които дават действителна опция на немските студенти да проведат стаж в здравни институции в Германия по време на следването си.

Проф. Ани Белчева от своя страна акцентира, че заради разликите сред здравните системи и регулации на двете страни, студентите биват насърчавани да се възползват от опцията да вземат присъединяване в обмени по стратегия „ Еразъм+ " и междуинституционални съглашения за съдействие и да се срещнат със спецификата на здравната система в Германия.

Проф. Мурджева обърна внимание, че с цел да се запази връзката със завършващите студенти, дейна роля играе Алумни клубът на МУ – Пловдив, посредством който студентите ще могат да запазят принадлежността си към своя университет и да се наблюдава тяхната професионална реализация.

След срещата с управлението Н. Пр. госпожа Ирене Мария Планк организира дейна среща с представители на студентската общественост от Германия в МУ – Пловдив.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР