Посланикът на България в Израел: Не планираме допълнителни полети за

...
Посланикът на България в Израел: Не планираме допълнителни полети за
Коментари Харесай

Посланикът на България в Израел: Не планираме допълнителни полети за момента

Посланикът на България в Израел: Не планираме спомагателни полети за момента.

Не сме на стадий да призоваваме всички жители да изоставен Израел и към този момент страната ни не възнамерява спомагателни полети. Това сподели пред NOVA посланикът ни в Израел Славена Гергова.

„ Към момента няма страна, която да прави цялостна евакуация от Израел ”, изясни Гергова.

„ Първите 2 самолета се проведоха бързо, бяха за жители, които са краткотрайно пребиваващи в страната. В началото главната таргет група беше от хората, които не живеят тук, нямат къде да живеят, нямат здравна застраховка, нямат пари.  В посолството няма към този момент записани такива хора ”, сподели дипломат Гергова.

След това стартира извеждането на хората от рисковите райони, както и на майки с деца. Не всички обаче се свързват с посолството, с цел да бъдат изведени.

 

„ Ние не планираме спомагателни полети за момента. В момента сме издали предизвестие българските жители да не пътуват към Израел. Не сме на етап, в който да призоваваме всички жители да изоставен страната. Второ летище „ Бен Гурион ” продължава да действа, въпреки и с някои ограничавания на полетите, не малко български жители провеждат сами пътуването си ”, сподели дипломат Гергова.

Що се отнася до хората, които настояват, че не могат да излетят, както и информациите, че в идващите 24 часа летището ще бъде затворено за 5 дни, Славена Гергова изясни, че посолството ще бъде предизвестено, в случай че има индикации за затваряне на летището. За момента обаче не е предупредено за това.

„ Винаги има посланик на летището, когато има полет с български жители ”, безапелационна е Славена Гергова.

Тя изясни, че никой не е изключвал възможността да се мисли и за нов държавен аероплан. „ Има щаб във външно министерство, който се събира и разисква. Ако се наложи, има подготвеност ”, съобщи посланикът ни в Израел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР