Посланик Митрофанова не е обявена за персона нон грата, не

...
Посланик Митрофанова не е обявена за персона нон грата, не
Коментари Харесай

Атанасова: Разговорите за кабинет най-вероятно ще започнат на 20 октомври

" Посланик Митрофанова не е оповестена за личност нон грата, не сме скъсали връзки с Русия, само че в този момент е време да изберем на коя страна сме, ние от ГЕРБ изрично поддържаме Украйна, изключително се противопоставяме против нападението на мирни градове и поданици ", съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ по Българска национална телевизия.

" Смятам, че съветският дипломат би трябвало да разчете посланието, че нейното неявяване на откриването на 48-то Народно събрание ще бъде по-добре за връзките сред двете ни страни. Все отново отношение би трябвало да вземе администрацията на Народно събрание, защото към момента няма образувани парламентарни групи. Аз въпреки всичко мисля, че множеството политически сили осъждат това, което се случва в Украйна, тъй като до момента единствено от Българска социалистическа партия и от " Възраждане “ са изразили мнение, че не би трябвало да се оказва помощ на Украйна ", разяснява Атанасова.

Тя означи, че диалози за сформирането на кабинет още не се водят и че ще стартират евентуално на 20 октомври, след провеждането на първото съвещание на Народното събрание на 19 октомври. " Това е четвъртият парламент, започващ с взаимни обвинявания, само че съгласно нас би трябвало да се отстъпи обратно. Ние също можем да бъдем нападателни, само че това няма да докара до напредък на страната. По отношение на тематиката корупция и правосъдна промяна и на антикризисните ограничения, за нас е доста значимо да намерим решения, би трябвало да се реализира консенсус за влизането в еврозоната и да се помогне на Украйна с оръжия. Най-добре е да намерим консенсус по тези значими тематики, тъй като програмно държавно управление и експертно такова са следващ вид ", сподели още Атанасова.

На въпроса дали ГЕРБ ще поддържа мандат на Политическа партия тя отговори:

" В ГЕРБ има мощно противоборство, от една страна, че не трябва да се поддържа мандат на Политическа партия, само че от друга, че страната би трябвало да има работещо държавно управление. Не мога да приказвам от името на цялата група на ГЕРБ, само че би трябвало да има устойчиво ръководство. Ние сме откровени и правилни, предлагаме разновидности и би трябвало да поемем всички дружно отговорност да се борим против провокациите на България ", съобщи още Десислава Атанасова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР