Посланик Лъчезара Стоева -постоянен представител на България в ООНОбщото събрание

...
Посланик Лъчезара Стоева -постоянен представител на България в ООНОбщото събрание
Коментари Харесай

България се въздържа да подкрепи резолюцията на ООН за хуманитарно примирие в Газа

Посланик Лъчезара Стоева -постоянен представител на България в Организация на обединените нации

Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди необвързваща резолюция в петък, призоваваща за „ филантропично помирение “ в Газа, водещо до преустановяване на израелската офанзива по Газа, заяви АП. Над 6 000 са починалите палестинци за последните две седмици, 2 500 от които са деца. 1 400 са жертвите в Израел.

193-членният международен орган одобри резолюцията със120 гласа „ за “, 14 „ срещу “ и 45 въздържали се, една от които беше и България.

Общото заседание на Организация на обединените нации отхвърли канадската корекция, подкрепена от Съединените щати, за недвусмислено наказание на „ терористичните офанзиви “ на Хамас от 7 октомври и условие за неотложно освобождение на взетите заложници от Хамас.

Междувреммено макар резолюцията на Организация на обединените нации израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че израелските сухопътни сили ще „ разширят “ активността си в Газа. В момента военните самолети подлагат анклава на едни от най-тежките бомбардировки до момента преди предстоящата сухопътна интервенция.

„ Военновъздушните сили нанасят доста обилни удари по подземни цели “, съобщи Хагари на брифинг в петък вечерта, добавяйки, че сухопътните войски ще „ разширят “ нападенията си в Газа по-късно през нощта.

Израелските бойци организираха няколко лимитирани набези в Ивицата през последните два дни, само че не беше оповестена огромна атака. Изявлението на Хагари е най-ясният знак от началото на спора на 7 октомври, че следва инвазия, която израелските сили за защита се готвят да стартират от съвсем три седмици.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР