Посланичката на Русия у нас Елеонора Митронафона отдавна прекрачи всички

...
Посланичката на Русия у нас Елеонора Митронафона отдавна прекрачи всички
Коментари Харесай

Милен Керемедечиев: Митрофанова отдавна премина всички граници, явно властите й го позволяват

Посланичката на Русия у нас Елеонора Митронафона от дълго време прекрачи всички възможни граници на дипломатическото държание, само че не е измежду изгонените съветски дипломати, означи Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи. Той е безапелационен, че е невероятно посланичката да не е знаела за шпионската активност на 70-те чиновници на съветското посолство, оповестени през вчерашния ден от страната ни за личност нон грата.

Инициативата й да се събират средства за съветската войска, която води война в Украйна е следващото непремерено деяние на съветското посолство, съобщи Керемедчиев в изявление за бТВ.

Той акцентира, че единствено двама съветски посланици в Европа си разрешават по сходен метод да преминат границата на дипломатическия протокол – дипломат Митрофанова и съветският дипломат в Скопие, и очевидно им се разрешава от приемащите страни да държат сходен език и сходен звук.

Дипломатът счита, че е допустимо Русия да изгони българския дипломат в отговор на решението на нашата страна да експулсира уличените в шпионаж 70 съветски чиновници. По думите му, българското посолство в Москва е в толкоз понижен състав, че даже един чиновник да бъде изпъден, дипломатическото ни посланичество ще бъде обезглавено. Той означи, че съветските дипломати в София са 10 пъти повече, в сравнение с българските в Москва.

Керемедчиев означи, че е редно да има взаимност в представителството. Същевременно не е несъмнено, че тя ще бъде реализирана, тъй като изгонените съветски дипломати или част от тях може да бъдат сменени с нови.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР