Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара, придружена

...
Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара, придружена
Коментари Харесай

Среща на Посланичката на Италия Дзара с министъра на отбраната Тагарев

Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара, съпроводена от военния аташе полковник Ивано Романо, се срещна през днешния ден с българския министър на защитата Тодор Тагарев за разискване на настоящата интернационална геополитическа обстановка и диалог на разнообразни тематики, измежду които вероятностите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, активността на Многонационалната бойна група на НАТО в България под италианско командване, новият бюджет за защита, плановете за рационализация на Българската войска и новият пакет от помощи за Украйна, признат от България.

Почти година след предаването на Италия на командването на бойната група на НАТО за нараснала зоркост бяха разисквани настоящи интернационалните въпроси и беше прегледан обсегът на приноса, който Италия може да предложи на българските въоръжени сили.

Посланичката и министърът потвърдиха общата си воля за подсилване на двустранното и многостранното съдействие. В този подтекст Посланичката Дзара показа кандидатурата на началника на Щаба на защитата на Италия адмирал Джузепе Каво Драгоне за ръководител на Военния комитет на НАТО и изрази вяра, че България ще поддържа тази кандидатура.

На срещата участваха и заместник-министрите на защитата Станимир Георгиев и Атанас Запрянов, както и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР