Поскъпването на направените жилища в Бургас може да достигне и

...
Поскъпването на направените жилища в Бургас може да достигне и
Коментари Харесай

Силно поскъпване на ремонтираните жилища

Поскъпването на " направените " жилища в Бургас може да доближи и 15% през настоящата година, предвиждат медиатори. Има търсене, само че постоянно, когато следим по-голямо търсене предлагането понижава. " Така да вземем за пример, един апартамент пуснат за продажба през лятото на 2020 година към този момент се продава през февруари 2021 година и по-късно доста малко предложение от сходен вид парцели излизат на пазара. В момента приблизително един брокер разполага с по 10-12 купувача, на които не може да откри подобаващ парцел ", споделя брокерът Рая Велчева, представена от БНР.

Най-атрактивен за покупка остава центърът на морския град. " Морската градина е бижуто на града. Силен интерес се следи и в " Меден рудник ", защото през последните години инфраструктурата и методът, по който наподобява квартала, е доста друг. Кварталът е един от най-предпочитаните за младите фамилии ", прибавя медиаторът.

Най-предпочитани остават панелните блокове, защото този тип строителство дава огромна функционалност на фамилиите. Един 2-стаен апартамент умерено може да се трансформира в дневна с две спални, което в новото строителство дава отговор по квадрати. Така че сега панелът е много деен, само че наложително саниран с добра локация.

Наблюдава се противоположната миграция - от центъра към периферията на града. Позиционират се в Сарафово и доста огромен интерес имаме за имоти и къщи в региона на град Бургас в радиус над 30 км.

При първокласния сегмент се следи интерес. Става дума за парцели от 150 000 EUR и нагоре. Това са по-големи жилища, в по-хубави здания, с добра локация. Купувачите са най-вече хора, чийто бизнес е бил постоянен през последните години и не са потърпевши от пандемията и правят оценка, че могат към този момент да си разрешат сходно жилище.

Руснаците продават парцелите си. " Важно е обаче да се регистрира те не ги продават непременно. Идеята за продажба не е тъй като са финансово обезпокоени, а тъй като не можеха да ги посетят през последната една година или в бъдеще идването им ще бъде по-трудно. Вече този парцел не им е доходоносен ", добавя Велчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР