Поскъпването на еврото през миналата седмица направи много предпазливи инвеститорите

...
Поскъпването на еврото през миналата седмица направи много предпазливи инвеститорите
Коментари Харесай

Скъпото евро спря ръста на акциите в Европа

Поскъпването на еврото през предходната седмица направи доста внимателни вложителите в европейски акции и водещите показатели на Стария континент регистрираха понижение. Връзката с единната валута се оказа доста мощна, за разлика от предходните поскъпвания на еврото.

Заседанието на Европейската централна банка не промени значително инвеститорските настройки, тъй като банкер номер едно Марио Драги не изненада пазарите с повишаване на лихвите или с нови периоди за отдръпване на тласъците.

Акциите на европейските експортьори, както и на огромните производители на електричество, поевтиняваха. Германският показател DAX падна с близо един % за седмицата. Точно противоположната наклонност се наблюдаваше в Съединени американски щати, където показателите регистрираха следващите върхове и затвориха с към 1,5% нагоре за интервала.

Оптимизмът се резервира на фона на спада на $ и упованията, че това ще се отрази добре на конкурентните преимущества на щатските компании. Това сподели и финансовият министър на Съединени американски щати на форума в Давос, макар че президентът Тръмп в следствие подчертава върху силата на стопанската система и на валутата.

Акциите на Apple се оказаха една от губещите позиции измежду огромните компании на Уолстрийт след сваления им рейтинг от анализатори с прогнозите, че данъчните облекчения няма да са задоволителни, с цел да компенсират слабите вероятности пред приходите на компанията.

Точно противоположното се случи с акциите на Amazon, които получиха поддръжката на позитивните упования за цената да доближи 2100 $ по отношение на настоящите 1400. Това поддържа растежа с 8% през седмицата и даже остави на назад във времето положителното показване на останалите софтуерни бумаги. Тя, обаче, изостана от скока с 25% на Netflix след изненадващото покачване на клиентите на интернет малкия екран.

За вложителите няма значение, че този растеж става с доста огромни разноски за компанията. Те залагат за продължение на растежа на финансовите й резултати, който би трябвало да бъде постоянно над упованията, с цел да има и повишаване на акцията. Същото се отнася и за останалите от най-големите софтуерни имена. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР