Поскъпване на парното и топлата вода между 29% в София

...
Поскъпване на парното и топлата вода между 29% в София
Коментари Харесай

Топлофикациите искат скок на парното от 30% до 330%

Поскъпване на парното и топлата вода сред 29% в София и 330% във Велико Търново са поискали топлофикационните сдружения. Това излиза наяве от оповестените заявки на сдруженията на страницата на енергийния регулатор, съобщи БНР.

Изчисленията им обаче са правени още през март и не регистрират както отпуснатите обезщетения от страната, по този начин и спрените доставки на природен газ от Русия, което промени цените на горивото.

Преди седмица един от членовете на регулатора - Александър Йорданов бе изслушан в парламентарната енергийна комисия за настояванията на фирмите, където съобщи: " Да, има претенции за нарастване. Няма претенции за понижение на цени. Всякакви мнения във връзка ценовите заявки, преди ние да сме отчели и резултата от обезщетенията, които сдружението са получили, по-скоро биха изкривили визията на обществото във връзка с това какви ще бъдат цените ".

Ден по-късно за вероятен двуцифрен скок на парното и топлата вода от 1 юли предизвести и енергийният министър Александър Николов. " Топлофикационните сдружения са с друг модел на работа, надлежно друг резултат ще има върху крайната цена, защото успеваемостта на ръководството и методът на работа на самите софтуерни решения са разнообразни. Когато природният газ е нараснал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки % не е ненадейно. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите - сигурно. Със сигурност това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет, и равнище вицепремиер - министър председател ".

Предстои енергийният регулатор да излезе със свои калкулации с какъв брой ще се трансформират цените на електро- и топлоенергията от юли. По неофициална информация се чака токът за бита да нарастне с към 3-4%, а цените на парното и топлата вода приблизително за страната да се усилят с към 40 на 100.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР