Пощенска банка разработи първия банков кредитен чатбот у нас –

...
Пощенска банка разработи първия банков кредитен чатбот у нас –
Коментари Харесай

Пощенска банка пуска първия банков кредитен чатбот

Пощенска банка създаде първия банков кредитен чатбот у нас – EVA ( E lectronic V irtual A ssistant), който ще дава отговор на клиенти в известното приложение Фейсбук Messenger. Той ще е на линия 24/7, с цел да дава потребна и структурирана информация за разнообразни банкови артикули като потребителски заеми, кредитни карти и стратегии за обединяване на отговорностите. Със стартирането на личен чатбот Пощенска банка прави поредна крачка в използването на новаторски финансови решения и услуги, които да улесняват оптимално потребителите.

„ Идеята за основаването на EVA пристигна като естествено продължение на тактиката за цифровизация на Пощенска банка и устрема ни да поддържаме връзка с клиентите си по най-удобния за тях метод. Броят на употребяващите платформата Фейсбук непрестанно се усилва, като техният брой в България, по данни на www.statista.com, е повече от два милиона. Анализите ни демонстрираха, че хората все по-често търсят неофициално другарство със своята банка, без значение дали са у дома, в офиса, на кафе или пътуват с другари – те желаят банковият клон да е в телефоните им. Нашият отговор на тази нужда е основаването на чатбота EVA. Сега потребителите могат да получат нужната им информация в пряк диалог с него в Messenger-а, без да нарушават комфорта си. Чрез EVA даваме на потребителите неповторимата опция да изберат подобаващи решения съгласно финансовите си потребности, като поддържат връзка с банката елементарно – по този начин, както споделят със своите познати. Идеята ни е чатботът непрекъснато да се развива и услугите, които ще се дават посредством него, да стават от ден на ден “, разясняват от Пощенска банка.

Чатботът съставлява софтуерно решение, което разрешава да се дава отговор автоматизирано на най-често задаваните въпроси посредством текст, фотоси, линкове и други детайли. Той е електронен виртуален помощник, който съветва потребителите отдалечено по-бързо и посредством желаните от тях устройства. Чатботът е съвременен и все по-предпочитан метод за връзка, тъй като усъвършенства процеса на обслужване, предлага на потребителите персонализирани услуги и усъвършенства преживяването им в контакта с компанията. Големият му позитив е, че е на линия 24 часа и е леснодостъпен – единствено с влизане в Messenger.

EVA, чатботът на Пощенска банка, има лична Фейсбук страница – https://www.facebook.com/evapostbank. Потребителите могат да пишат на EVA и през формалната фейсбук страницата на Пощенска банка – www.facebook.com/PostbankBG.



Това е образец за стъпки от приятния и потребен диалог, който можеш да проведеш с чатбота на Пощенска банка:


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР