Пощенска банка пуска на пазара в България жилищен кредит с

...
Пощенска банка пуска на пазара в България жилищен кредит с
Коментари Харесай

Пощенска банка с атрактивно предложение за жилищен кредит с фиксирана лихва за първите 10 години в евро

Пощенска банка пуска на пазара в България жилищен заем с закрепена рента за първите 10 години в евро. С новото си финансово предложение институцията още веднъж затвърждава потребителски насочения си метод и дава на потребителите, които възнамеряват покупка на парцел, опция за дълготрайна сигурност и предвидимост за бъдещето. Кредитът може да бъде в размер до 350 000 евро, с оптимален период до 35 години и да се употребява за покупка, ремонт, строителство или довършителни действия по жилище, както и за рефинансиране на други отговорности.

Жилищният заем с закрепена рента за първите 10 години в евро на Пощенска банка дава оптимално решение на съответно очакване на потребителите в България да могат дълготрайно да възнамеряват разноските си. Създаването му е подбудено от възходящия интерес и запитвания от клиенти на банката за жилищен заем с закрепен лихвен % и е в продължение на дълготрайната тактика на банката да дава финансови решения с добавена стойност, които да дават отговор на потребностите на потребителите, пазарната среда и изменящите се настройки. Новото финансово решение обезпечава предвидимост на месечната вноска за първите 10 години, като по този метод разрешава на клиентите да ръководят фамилния си бюджет без терзание от повишение на използвания лихвен % за съответния закрепен интервал. Той предлага нужното успокоение и еластичност при погасяване, а стартирането му на пазара е в отговор на потребителското търсене на повече сигурност.

Според данни на Пощенска банка развиването на ипотечния пазар през последните няколко години продължава своята възходящата наклонност, като банката регистрира растеж от 24% в размера на декларираните жилищни заеми през първото полугодие на годината по отношение на същия интервал на предходната година. Клиентите трайно насочват желанията си към по-качествени, огромни и просторни жилища, като се следи нараснал интерес към парцели с отлични характерности, в региони с по-добра инфраструктура и наоколо до зелени площи. Статистиката сочи още, че търсенето е концентрирано основно в петте най-големи града в страната, които съставляват почти 80% от заявките за жилищно-ипотечен заем в Пощенска банка. Това са София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, като столицата несъмнено е преобладаваща в тази ранглиста. Данните на институцията регистрират още, че през първата половина на 2023 година междинният размер на претенции жилищен заем се е нараснал с 15%, а междинният период, желан от потребителите, е 25 години. Размерът на самоучастие на клиентите при покупката на парцел се резервира, като междинните стойности на този индикатор са 33%.



" От позицията на един от водачите на пазара, в Пощенска банка непрекъснато се стремим да развиваме и усъвършенстваме своето богато портфолио от артикули и услуги, както и да предлагаме атрактивни финансови решения, съобразени с настоящите трендове на пазара и упованията на потребителите. Това е част от нашата дълготрайна тактика, а главен фокус в работата ни продължава да бъде отличното потребителско преживяване и постигането на оптимално потребителско задоволство. С най-новата ни оферта за жилищен заем с закрепена рента за първите 10 години в евро даваме нужната предвидимост и успокоение на своите клиенти, като „ заключат “ лихвата си за дълъг интервал от време и по този метод си подсигуряват сигурността, че месечната им вноска няма да се промени при възможни съмнения на пазара и лихвените проценти “, разясняват от Пощенска банка.

Новата оферта за жилищен заем на Пощенска банка е с огромен размер на финансиране – до 350 000 евро и с оптимален период на погашение – до 35 години. След първите 10 години от периода на заема се ползва изменчив годишен лихвен %, образуван от сбора на референтен лихвен % плюс закрепена надбавка, която се договаря самостоятелно с клиента. За референтен лихвен % се употребява референтният лихвен % „ ПРАЙМ “ на „ Юробанк България “ АД за обезпечени заеми в евро, като цялостна информация може да бъде открита на уеб страницата на банката.

Освен от преимуществото на закрепения лихвен % с новото предложение за жилищен заем клиентите могат да се възползват и от опцията за гъвкаво ръководство на месечните си вноски посредством предлаганата от банката алтернатива „ Флекси “. Благодарение на нея кредитополучателите могат да понижават или усилват размера на месечната си вноска, според изискванията за използването ѝ.

Новото предложение за жилищен заем към този момент се предлага в офисите на банката, както и в профилираната мрежа от над 30 центъра за жилищно кредитиране в цялата страна. В тях клиентите могат да получат професионална консултация за изискванията на продукта, за други жилищно-ипотечни заеми, предлагани от банката, както и цялостна информация за процеса на кандидатстване. Потребителите, които избират да получат информация за изискванията по кандидатстване в цифрова среда, могат да го създадат и посредством Онлайн центъра за жилищно кредитиране на банката.

Повече информация за новото финансово решение на Пощенска банка, както и за цялостната гама от артикули и услуги на институцията, може да бъде открита на.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР