Пощенска банка и Mastercard® реализираха успешно втората фаза на социално

...
Пощенска банка и Mastercard® реализираха успешно втората фаза на социално
Коментари Харесай

Пощенска банка и Mastercard® реализираха втория етап от проекта „Зелена класна стая“ на Витоша

Пощенска банка и Mastercard® осъществиха сполучливо втората фаза на обществено виновната самодейност „ Зелена класна стая “ на територията на Природен парк „ Витоша “. В резултат беше построена свързваща просветителна алея сред новаторския амфитеатрален ъгъл, намиращ се в региона на Музея на мечката, и местността Дендрариума, с цел да може туристите да се придвижват безвредно сред двата обекта, без да употребяват основната пътна артерия. Алеята е част от взаимния план на двете компании, който се осъществя в партньорство с Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ и започва през лятото на 2021 година със основаването на изобретателно пространство за учене, игри и развлечение навън за посетителите на планината.



Близо 100 чиновници от двете компании, дружно с представители на Дирекцията на Природен парк „ Витоша “, участваха в довършителните действия по плана. Специални посетители бяха още веднъж Радина Кърджилова и Деян Донков, които се включиха и в първата фаза на плана през 2021 година Доброволците сложиха обозначителни табели по свързващата алея за ориентир на посетителите на планината, лакираха и довършиха просветителни табла с любопитна информация за дървесните типове, които може да се срещнат в местността Дендрариума и птиците на Витоша, лакираха няколко маси „ Витошки вид “, беседка и действителен мост в региона. По продължението на алеята е ситуиран напълно нов ъгъл за отдих, включващ няколко пейки, маса с вградена настолна игра и интерактивно табло с местещи се детайли за най-малките гости на планината, които подреждайки вярно животните, изобразени на него, ще имат опция да научат любопитна информация за тях. Доброволците помогнаха за лакирането и боядисването на новосъздаденото по плана детско оборудване с арт апаратура на гнездо, както и за освежаването на втори детски ъгъл в региона, в който особено беше вграден и огромен дървен пъзел. Участниците имаха опция да се включат в довършването на специфична Библиотека в планината, която беше инсталирана в изобретателния ъгъл на амфитеатралната сцена, както и да донесат своя книга, която да оставят там. Служителите дружно с техните деца се включиха в редица спомагателни интензивности - workshop за изработката на къщички за птици, които по-късно дружно инсталираха по продължението на Алеята, разшириха зелените си знания с присъединяване в „ Минутка за екология “ от АСОРИ (Асоциация за обществена отговорност и развиване посредством иновации), а впечатляващ миг за всички беше просветителната сказка, изнесена от организация „ Зелени Балкани “. Експертите срещнаха присъстващите с тематиките за замърсяването на природата и по какъв начин то се отразява върху дивите животни, дадоха скъпи препоръки какво може всеки от нас да направи в интерес на природата, децата имаха опция да видят онлайн и да се снимат с същински птици, а кулминационната точка от представянето им беше освобождението на две птици от типа „ Мишелов “.



В зеленото премеждие присъединяване взеха доста деца, които имаха богата развлекателна стратегия с игри и разходки по Алеите на Дендрариума. Накрая дребни и огромни релаксираха с музикален workshop с групово свирене на барабани и характерни перкусионни принадлежности. Използвайки силата на ритъма и фокусирайки вибрацията на групата посредством невербални информационни техники, участниците имаха опция да надградят взаимоотношения си, като усетят силата на един по-уверен и обединен екип.

„ Второто издание на „ Зелена класна стая “ е продължение и доказателство на нашия блян да сме измежду най-активните корпоративни жители в страната и да отдаваме непрестанно познания, труд и старания в средата, която ни заобикаля. В нашата банка сме единни във връзка с дела, които оставят позитивно отражение измежду природата и дават спомагателна стойност във възпитанието на едно по-зелено съзнание, почитание и отборен дух. Те са част от нашата дейна ESG тактика и политика за корпоративна обществена отговорност. Радваме се, че взаимния ни план с Mastercard® и Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ още веднъж ни събра на обичано място – в планината и ни оказа помощ да създадем пространството още по-привлекателно за бъдещите му гости “, разясняват от Пощенска банка.

„ Зелена класна стая “ е важен план за Mastercard® и сме признателни, че имаме опцията да бъдем част от неговото реализиране. Компанията е мощно ангажирана със своите ESG политики и всички ние сме сложили като приоритет опцията да проправяме зелени пътеки по пътя към устойчивото бъдеще. Ще продължим да го вършим през значими дела и начинания, като „ Зелена класна стая “, тъй като имаме вяра, че точно те имат осезаемо отражение върху качеството на живот на хората “, показа Ваня Манова, управител на Mastercard® за България, Северна Македония, Албания и Косово.



„ Щастливи сме, че огромни компании с дейни политики за корпоративна обществена отговорност като Пощенска банка и Mastercard® всяка година ни поддържат, с цел да облагородим планината и да изградим изобретателни пространства, в които да образоваме най-малките гости на планината. Това, което следим с екипа ни в Дирекцията на парка, е доста позитивно – от ден на ден бизнеси и компании залагат на зелени начинания, в които интензивно включват чиновниците си. Благодарим на всички доброволци и ги чакаме заредени с хубави страсти за идващия ни взаимен план “, добави доктор инж. Анна Петракиева, шеф на Природен парк „ Витоша “.

Проектът „ Зелена класна стая “ е част от дейната обществено виновна политика на Пощенска банка. Той надгражда серията от зелени планове, които финансовата институция осъществя взаимно с Дирекцията на Природен парк „ Витоша “ през последните няколко години, като част от вътрешната стратегия „ Зелени дружно с Пощенска банка “. Изграждането на зелено съзнание е част от корпоративната политика на банката и цел на тези планове е освен да облагородят средата, само че и да стимулират допустимо най-вече хора да поставят осъзнати дейности за запазване на природата. По време на първото издание на самодейността беше основан изобретателен амфитеатрален ъгъл, който приветства гости на планината от всички възрасти, дава богати благоприятни условия за учене, игри и развлечение, и възпитава почитание към животинските и растителни типове, които се срещат на Витоша, с помощта на различните подходи за образование посредством прекарване измежду природата.

Повече за самодейността „ Зелена класна стая “ можете да видите, както и спомагателни от събитието.

(платено съобщение)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР