Пощенска банка, част от международната група Юробанк, успешно приключи сделката

...
Пощенска банка, част от международната група Юробанк, успешно приключи сделката
Коментари Харесай

Пощенска банка успешно финализира сделката по придобиването на бизнеса на „БНП Париба Лични финанси“

Пощенска банка, част от интернационалната група Юробанк, сполучливо завърши договорката по придобиването на комерсиалното дружество и активността на „ БНП Париба Лични финанси “, българския клон на BNP Paribas Personal Finance S.A, Франция.

Считано от 1 юни 2023 година активността на клона минава към фамилията на Пощенска банка и продължава работа на българския пазар под марката ПБ Лични финанси, част от Пощенска банка (PB Personal finance by Postbank), запазвайки своя бизнес модел. Сделката бе финализирана в сходство с българското законодателство и след приемане на нужните утвърждения от способените органи. Тя е поредна стъпка напред за Пощенска банка в одобряването й като систематична за пазара банка, само че и от основно значение за групата Юробанк, като част от тактиката й да уголемява активността си с фокус върху значими районни пазари, на които е водач.

В резултат на договорката Пощенска банка затвърждава водещата си позиция в банкирането на дребно и към този момент заема второ място на пазара на потребителско кредитиране, като прибавя нова потребителска база към портфолиото си и придобива портфейл от над 960 млн. лева потребителски заеми. Той генерира обилни благоприятни условия за кръстосани продажби, както и за внедряване на новаторски цифрови решения за улеснение на клиентите. С сполучливото завършване на договорката към тима на Пощенска банка се причислява екип от изключителни експерти с потвърдено равнище на експертиза и стратегическа визия в банкирането.

След прехвърлянето на бизнеса Пощенска банка ще продължи да дава в цялостен обсег услугите на „ БНП Париба Лични финанси “ посредством продуктовата линия ПБ Лични финанси, част от Пощенска банка (PB Personal finance by Postbank) на актуалните си и нови клиенти при същия висок стандарт на обслужване. В осъществяване на подписаното съглашение Пощенска банка ще включи в портфолиото си от финансови услуги за физически лица и платформата „ Депозити с бъдеще “ – напълно онлайн разкриване и ръководство на депозити.

„ В Пощенска банка към този момент повече от 30 години работим с ясна стратегическа визия за бъдещето и за устойчивия напредък на своя бизнес. С придобиването на активността на „ БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А “, клон България, още един път удостоверяваме упоритостите си на основен водач на пазара на финансови услуги и желанието си да бъдем банката, която дава на своите клиенти новаторски концепции и решения, съчетани с еластичност и успеваемост. Обединяваме своя богат опит на българския пазар, ресурсите и професионалната подготвеност на двата екипа, с цел да продължим да предлагаме съвършено преживяване и лични финансови артикули и услуги на своите сегашни и бъдещи клиенти.

Комбинираният гений на екипа идва още със поръчката да променяме банкирането, съчетавайки най-модерните технологии с обичайните похвати, самостоятелния метод и професионалната консултация. Под новия бранд ПБ Лични финанси, част от Пощенска банка (PB Personal finance by Postbank) клиентите ни ще продължат да получават многообразие от атрактивни артикули и бързи услуги, с цел да отговорим изцяло на техните упования и високи условия. Креативният метод и новаторските хрумвания са надълбоко заложени в полезностите и на двете компании и това е ключът към ново схващане за банкирането, което споделяме и ще интегрираме в нова Beyond banking идея, предоставяща повече стойност и изгоди за клиентите “, разяснява Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка.

В продължение на доста години „ БНП Париба Лични финанси “ поддържа съществено наличие в потребителското кредитиране в България с предлагането на качествени услуги, а бизнесът й през последните години реализира висока рентабилност. Печалбата след налози на клона за първото тримесечие на 2023 година надвишава 10 милиона лв.. В тази връзка прехвърлянето на активността му към Пощенска банка носи спомагателни ритейл изгоди за институцията, измежду които общи активи в размер на близо 990 млн. лева, брутни заеми в размер на над 960 млн. лева и 180 млн. лева депозити. В резултат на обединяването нови 44 местоположения ще разширят опциите на модерната клонова мрежа на Пощенска банка, като в тях ще се оферират единствено продуктите и услугите на марката ПБ Лични финанси, част от Пощенска банка (PB Personal finance by Postbank).

Придобиването на активността на „ БНП Париба Лични финанси “ е трето за Пощенска банка, след две сполучливи покупко-продажби по придобиване за рекордно малко време – първо на клона на Алфа Банк в България, а по-късно и на Банка Пиреос България, с което компанията сложи началото на вълната от банкови консолидации на българския пазар.

Повече информация за договорката може да бъде открита на и на.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР