Поширано пиле в кремообразен къри сос: Анджела Ууд с гордост

...
Поширано пиле в кремообразен къри сос: Анджела Ууд с гордост
Коментари Харесай

Каква е оригиналната рецепта за пилето на кралица Елизабет?

Поширано пиле в кремообразен къри сос: Анджела Ууд с горделивост си спомня ястието, сервирано за коронацията на Елизабет Втора през 1953 година, трансформирало се в класика на английската гастрономия и за чието основаване тя е помогнала, съобщи Франс прес.

Предлагано като готово ядене в супермаркетите, като заряд за сандвичи или като разновидност в готварските книги , "коронационното пиле " или "пилето на кралица Елизабет " се е трансформирало в неразделна част от кулинарния пейзаж на Обединеното кралство.

"Рецептата обаче не е същата, това е просто майонеза, към която е добавено малко къри " , споделя 89-годишната Анджела Ууд от вкъщи си в Кимболтън, Кембриджшър, като не крие, че тези съвременни версии откровено я забавляват.

Le «Poulet Reine Elizabeth», un classique culinaire créé pour Elizabeth II
— La Voix du Nord (@lavoixdunord)
Анджела е на 19 години, когато като ученичка в "Кордон Бльо " в Уинкфийлд, покрай замъка Уиндзор, получава задачата да усъвършенства рецептата , основана от директорката на кулинарното учебно заведение Констънс Спрай, която би трябвало да провежда банкета за задграничните високопоставени посетители след церемонията по коронацията на 2 юни 1953 година

Елизабет Втора, която на 21 април стана на 96 години, се възкачва на трона на 6 февруари 1952 година след гибелта на татко си, крал Джордж Шести. Датата бележи началото на рекордното ѝ за английски монарх властване.

"Трябваше да е леко пикантно, само че не прекомерно, с цел да се хареса на всички. " Друго ограничаване беше, че ястието трябваше да бъде приготвено авансово, затова трябваше да е студено ", споделя Анджела Ууд.

" Колкото до съставките, те трябваше да са елементарно налични в Обединеното кралство. Вносът на храни към момента беше стеснен - даже за кралски прием, а порционите, наложени по време на Втората международна война, към момента не бяха изцяло анулирани ", добавя тя.

След като получава задачата, Анджела Ууд се захваща с готвене, като опитва "два или три пъти седмично, в продължение на три или четири седмици ". "Непрекъснато варяхме пилета, добавяйки или премахвайки съставки, търсейки верния баланс ", спомня си тя.

that the popular dish, ‘Coronation Chicken’ was created for the Coronation Day banquet - the original dish was called, ‘Poulet Reine Elizabeth’
We will be serving delicious coronation chicken sandwiches at our Jubilee Street Party
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР