Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да

...
Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да
Коментари Харесай

Радев няма да води българската делегация за Срещата на върха на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерския съвет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава и висш главнокомандващ постоянно е упорствал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишение на националния защитителен потенциал, за усилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна президентът остро осъжда съветската експанзия. На националните и интернационалните конгреси президентът Радев постоянно е поддържал всички детайли на груповия метод за гарантиране на сигурността, за повишение на отбранителните качества, използването на районните проекти на Алианса и увеличение на средствата за защита, допълниха от прессекретариата.

В същото време президентът Радев не приема някои положения от признатите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до задължения, които страната ни поема по отношение на войната в Украйна и в тази връзка президентът не приема предлагането на Министерски съвет да управлява българската делегация. 

Министерският съвет утвърди през вчерашния ден рамковите позиции на България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои в интервала 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да управлява българската делегация, да изложи признатите рамкови позиции и на тяхна основа „ да утвърждава и/или утвърждава “ показаните на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев, показаха от прессекретариата. 

На 21 юни от държавната осведомителна работа оповестиха, че служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев, както и президентът Румен Радев ще вземат участие в идната Среща на върха на НАТО, която ще се състои от 9 до 11 юли във Вашингтон.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР