Бившият дом на Серж Генсбур е отворен за посетители, но билетите са разпродадени до декември

...
Посетителите на Париж скоро ще могат да разгледат бившия дом
Коментари Харесай

Посетителите на Париж скоро ще могат да разгледат бившия дом на френския певец и актьор Серж Генсбур, който е запазен като капсула на времето след смъртта му преди три десетилетия.

Maison Gainsbourg, който се състои от бившата му резиденция и отделен музей, магазин и кафене, ще бъде отворен за посетители на 20 септември, според официалния уебсайт.

Серж Генсбург , на снимката в къщата през февруари 1991 г. Серж Генсбург, снимка в къщата през февруари 1991 г Jerome Prebois/Sygma/Getty Images

Къщата, разположена на 5 bis rue de Verneuil на левия бряг на река Сена, отдавна привлича фенове, които покриват екстериора й с графити в чест на певеца, който почина през 1991 г.

Но сега посетителите ще могат да видят вътре, изследвайки къщата под акомпанимента на оригинален саундтрак, направен от дъщерята на Генсбург, актрисата Шарлот Генсбург и Soundwalk Collective.

Преживяването в малка група продължава 30 минути, „през които публиката се скита, водена от гласа на Шарлот Генсбур, която стъпка по стъпка проследява спомените и анекдотите, свързани с нейния баща и нейната къща от детството“, според уебсайта.

Шарлот Генсбур, отвън къщата на 14 септември Шарлот Генсбург, извън къщата на 14 септември Alain Jocard/AFP/Getty Images

А близкият музей ще се похвали с постоянна колекция от 450 предмета, включително ръкописи, произведения на изкуството и предмети от облекло, както и временни експонати.

Общо Maison Gainsbourg ще бъде дом на около 25 000 предмета, както и архив от около 3000 ръкописа.

Посетителите могат също да посетят Le Gainsbarre, кафене през деня и пиано бар през нощта.

През изминалата седмица, в навечерието на голямото откриване, Шарлот Генсбург публикува серия от снимки на къщата в Instagram.

През април тя каза на филиала на CNN BFMTV, че е „много щастлива и много нервна“ от отварянето му за обществеността.

Всеки, който планира посещение, обаче ще трябва да резервира предварително: Билетите са разпродадени до декември.

Serge Gainsbourg е може би най-известен на англоговорящите със знойния дует „Je t’aime… moi non plus“ с приятелката си Джейн Бъркин. Изричният текст на песента я забрани в няколко страни.

Двойката бързо стана обект на широко обществено очарование, като Генсбург беше почти 20 години по-възрастен от Бъркин, който почина през юли.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР