Посетителите на най-големия форум за българите в чужбина Лондон: Кариера

...
Посетителите на най-големия форум за българите в чужбина Лондон: Кариера
Коментари Харесай

Bulgaria Wants You: 94,7% от българите в Лондон обмислят да се завърнат за постоянно в България

Посетителите на най-големия конгрес за българите в чужбина „ Лондон: Кариера и живот за какво в България? “ попълниха онлайн анкета, чиято цел беше да заключи аргументите за заминаването им зад граница и възможните благоприятни условия за връщането назад в България.

Организаторите на форума от Bulgaria wants you обобщават, че резултатите от изследването са повече от оптимистични и надвишават тези от предходното им събитие зад граница в Мюнхен през предходната година.

Данните от анкетата в Лондон демонстрират, че 94,7 % от българите, посетили събитието на Bulgaria Wants You там, обмислят да се завърнат за непрекъснато в България. 77,3 % от интервюираните живеят в чужбина повече от пет години. Сред най-честите аргументи за емиграция интервюираните показват по-високите приходи, по-добрия стандарт на живот и по-добрата финансова реализация зад граница. Въпреки заминаването си, 57,3% от интервюираните българи се връщат в България по няколко пъти годишно, а процентът на тези, които са показали, че се прибират по-рядко, е най-малък.  Повече от половината от посетителите (56%) към този момент си търсят работа в родината и огромна част от тях към този момент имат еднопосочен билет за България.

Данните от анкетата в Лондон се приближават до тези от събитието на Bulgaria Wants You в Мюнхен през предходната година, където 70% от българите обмислят трайно връщане в страната. В Германия обаче интервюираните показват, че не са търсели работа у нас, тъй като нямат информация за усъвършенствания към този момент бизнес климат и изискванията на живот в България, до момента в който данните за Лондон са по-оптимистични.

Посетителите на събитието „ Лондон: Кариера и живот – за какво в България? “  имаха опция да беседват с български работодатели, които им показаха съответни оферти за работа в родината  на своите кариерни щандове.

На щанда за кариерна консултация на Bulgaria Wants You посетителите получиха скъпи препоръки от HR експерт, а представител на сдружението ДНК - Движение за национална идея оказа спомага за разрешаването на проблеми, свързани с прибирането на българите назад в България.

Следващият кариерен конгрес „ Кариера и живот – за какво в България? “ ще бъде в София на 11 юни в София Тех Парк.

Можете да извършите своята регистрация тук: https://bulgariawantsyou.com/events/sofiya-2023

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР