Посетителите на фестивала Burning Man са призовани да потърсят подслон и да запазят храна сред обилните валежи

...
Burning Man е празник на себеизразяването, който завършва с церемониалното
Коментари Харесай

Burning Man е празник на себеизразяването, който завършва с церемониалното изгаряне на извисяващо се 40-футово чучело. Произходът му може да бъде проследен до изгарянето на осемфутов дървен „човек“ на плажа Бейкър в Сан Франциско през 1986 г., което в крайна сметка се превърна в годишно събиране в пустинята Блек Рок.

В Блек Рок Сити , шофирането е строго забранено, с изключение на автомобили за спешна помощ.

„Бъдете подготвени за неблагоприятните метеорологични условия, които ще продължат през нощта и в събота“, казаха организаторите в петък.

Силните валежи предизвикаха широко разпространено въздействие в целия щат в петък, с надвисналата заплаха от внезапни наводнения, засягащи източна, северна централна, североизточна и южна централна Невада, както беше отбелязано от Националната метеорологична служба.

В актуализация в събота сутрин , синоптиците предупредиха за нарастваща заплаха от внезапни наводнения за празничния уикенд на Деня на труда, тъй като бавно движеща се горна дъна се потопи в тропическа и мусонна влага, подхранвайки множество поредици от дъждове и гръмотевични бури, които биха донесли обилни валежи в северна и централна Невада.

Ураганът Хилари се насочва към САЩ, носейки дъжд и ветрове със скорост от 145 мили в час за годината, казват синоптиците

Наблюдението на внезапните наводнения се очаква да продължи през района до понеделник сутринта.

През нощта Black Rock City имаше приблизително 0,6 до 0,8 инча валежи, както се съобщава в актуална информация от организаторите в събота сутринта.

Прочетете повече:
Изоставени палатки и боклук, оставени в няколко полета след събитието
Хиляди се събират за годишния фестивал за борба с храната La Tomatina

„Системата с ниско налягане, отговорна за вчерашния дъжд, се измести на запад, оставяйки ни с частично слънчево небе и слаб вятър днес. Въпреки това дъждът се завръща рано сутринта в неделя и продължава през следобеда, докато системата с ниско налягане се придвижва на изток през Блек Рок Сити и излиза от региона“, според актуализацията.

Организаторите също предупредиха в събота: „Ако вие са в BRC, запазете храна, вода и гориво и подслон в топло, безопасно пространство."

Точните данни за посещаемостта на тазгодишните празненства остават неясни, но обикновено десетки хиляди се събират в Black Rock Пустиня всяка година за събитието, както е посочено на Burningman.org.

Събитието започна на 27 август и е предвидено да продължи до 4 септември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР