Посетители осветяват павилионите със своите смартфониВ продължение на два часа

Посетители осветяват павилионите със своите смартфониВ продължение на два часа ...

Стотици изложители останаха без ток на CES 2018.


Посетители осветяват павилионите със своите смартфони

В продължение на два часа CES 2018 се провеждаше на тъмно

В разгара на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас щандовете на стотици компании останаха без електричество в продължение на два часа в сряда, 10 януари, съобщават множество източници, вкл. CNET и BBC.

Повреда в един от трансформаторите причинила спиране на тока в комплекса от сгради в Лас Вегас, в които се провежда изложението, точно в натоварените обедни часове – от 11 до 13 ч. местно време. По време на инцидента службата за сигурност евакуирала голяма част от посетителите на CES.

Предварителното разследване показа, че причина за инцидентното спиране на тока е разрушаване на повърхността, т.е. загуба на изолационните свойства на диелектриците в един от трансформаторите. Проблемът е причинен от кондензация, образувана в резултат на силни валежи, съобщават от Асоциацията за потребителски технологии (CTA), която организира CES.

Без светлина са останали павилионите на стотици изложители, вкл. гиганти като Samsung, LG и Sony. Пострадали са също експозициите на множество стартъпи, платили хиляди долари, за да участват на CES.

По време на аварията, павилионите са били осветявани с екраните и вградените фенерчета на различни устройства, работещи независимо от централното електрозахранване, вкл. смартфони на посетителите и техника от щандовете.

Източник: technews.bg