Посетител в Руския културно-информационен център е изгонен заради несъгласие с

...
Посетител в Руския културно-информационен център е изгонен заради несъгласие с
Коментари Харесай

Изгониха посетител в Руския културно-информационен център заради несъгласие с прожекция на филма Азовстал

Посетител в Руския културно-информационен център е изпъден поради противоречие с прожекция на кино лентата " Азовстал ", осведоми Българска национална телевизия.

Вчера вечерта Александър Стоцки е изпъден принудително от Руския център в София, откакто изрича противоречие с достоверността на обстоятелствата във кино лентата " Азовстал ": Освобождението.

Александър Стоцки: Нямаше " Моля ", а единствено " Какво правиш тук? ", " Ти си изменник, палач, нацист и така нататък Те не желаеха да чуят нищо. Това е проблем.

След случилото се има и пострадвания. Обяснил на останалите гости, че той също е руснак и желае да има полемика на видяното. Посочва за образец размяната на 215 украински военнослужещи против 55 пленници, измежду които и някогашният народен представител Виктор Медведчук, а във кино лентата се казвало, че тези хора заслужават смъртно наказване.

" Хората, които показвате в този остарял филм, че никой няма да излезе, а всички ще бъдат убити, вижте, те ги размениха за доближени на Путин. Една жена зад мен даже имаше сълзи в очите, а аз се питах какво се случва, само че хората в действителност имат вяра на тази агитация, което е най-лошото ", съобщи Александър Стоцки.

Той споделя, че съветските културно-информационни центрове се употребяват от ден на ден за агитация, сходна на тази от руската ера.

" Те демонстрират тези филми на Русия през днешния ден - това не е съветската просвета, а културата на Путин. Докато бях вътре в постройката се усещах като в родната Русия. Те се пробваха да ме задържат и ме изхвърлиха от постройката, като че ли сме в Русия ", разяснява Стоцки.

От Руския център не откликнаха на молбата за коментар на случилото се.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР