Посещенията на украинския президент Володимир Зеленски извън Украйна винаги са

...
Посещенията на украинския президент Володимир Зеленски извън Украйна винаги са
Коментари Харесай

Как протичат визитите на Володимир Зеленски извън Украйна?

Посещенията на украинския президент Володимир Зеленски отвън Украйна постоянно са свързани с изключителни ограничения за сигурност и конфиденциалност.

Все още не ясно дали украинският президент ще пристигна в България

Последната му европейска обиколка беше през май. Тогава Зеленски посети Италия, Германия, Франция, Нидерландия и Англия.

Визитата му в Берлин бе изменена, откакто в медиите изтече предварителна информация за деня, в който се очакваше украинския държавен глава.
Посещенията му в европейските столици бяха с едно главно искане – обезпечаване на още военна поддръжка за Киев.

Военният министър Тодор Тагарев изрази страдание, че е изтекла информация

В Хага украинският президент прикани и за основаването на интернационален арбитражен съд за съветските военни закононарушения . А през юни взе участие в срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова.

Очакваната аудиенция на украинския президент в София се случва дни преди годишната среща на НАТО във Вилнюс. На срещата ще бъде обсъждана спомагателна военна поддръжка за Украйна. В момента тя е извънредно значима за контраофанзивата на украинската войска в окупираните от Москва територии.    

Все още публично не е обявено дали и по кое време в София ще пристигна украинският президент

А в случай че Зеленски дойде у нас, съгласно някогашния началник на НСО Тодор Коджейков за защитата му ще бъдат ангажирани всички служби. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР