Посещенията на Акропола на Атина, най-популярният археологически обект в Гърция,

...
Посещенията на Акропола на Атина, най-популярният археологически обект в Гърция,
Коментари Харесай

Гърция ограничава дневния брой посетители на Акропола до 20 000 от септември

Посещенията на Акропола на Атина, най-популярният археологически обект в Гърция, ще бъдат лимитирани от идващия месец до най-много 20 000 дневно и подлежат на разнообразни почасови ограничавания за влизане, заяви гръцкото държавно управление в сряда, представено електронното издание на в..

Министърът на културата Лина Мендони сподели, че контролът е нужен, с цел да се предотвратят тесни места и претъпканост в обекта.

„ Туризмът е значим за страната, само че ние би трябвало  да защитим атракцията от несъразмерен поток от гости “, сподели гръцкият министър на културата Лина Мендони.

Според нея новите правила, които влизат в действие на 4 септември, " ще оказват помощ на туристите да създадат най-хубавото усещане от Акропола ".

Лина Мендони означи, че тази самодейност не планува ограничаване на продължителността на визитата. По друго време обаче визитата на Акропола ще бъде налично за избран брой туристи. Например от 8 до 9 сутринта там ще могат да стигнат 3 хиляди души, а от 9 до 10 сутринта единствено 2 хиляди Мендони счита, че в бъдеще сходни ограничавания могат да обиден и други атракции в Гърция.

Подобни ограничавания ще бъдат наложени и за други известни археологически обекти, сподели Мендони.

„ Решението за Акропола последва съвещания с туроператори и круизни оператори и беше отсрочено заради общите избори в Гърция на 25 юни ”, добави тя.

Гръцките управляващи затвориха достъпа до Акропола и други антични обекти по обяд предишния месец в разгара на горещата вълна, която също провокира големи горски пожари в цялата страна. Те също по този начин сложиха сенници като отбрана от слънцето за хората, които се редят на опашка, с цел да видят храмовете на Акропола от 5-ти век пр.н.е. Мендони сподели, че тези стъпки ще бъдат повторени, в случай че е належащо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР