Посещението на Зеленски в САЩ е знаково. Има няколко важни

...
Посещението на Зеленски в САЩ е знаково. Има няколко важни
Коментари Харесай

Експерт: Посещението на Зеленски в САЩ е знаково


Посещението на Зеленски в Съединени американски щати е знаково. Има няколко значими момента - визитата му идва в миг, когато се гласоподава бюджетът. Освен това се прави и по време на посещаване на Путин в Беларус, с ясното заявление, че Беларус ще получи нуклеарно оръжие. Това сподели дипломатът и специалист по интернационална сигурност Димитър Гърдев за " Твоят ден ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8656
Според него е доста значимо да се види сигналът, че Зеленски и Байдън нямат разминаване.

" Имаше миг, в който при рухването на ракета в Полша, имаше разнообразни позиции. Сега обаче се вижда, че има цялостно схващане и координиране. Посещението на Путин и голяма делегация в Беларус пък демонстрира, че нещо огромно се случва, макар че не се изяснява какво. Дори разполагането на нуклеарно оръжие на територията на Беларус не значи, че Лукашенко разполага с него. Руските специфични войски го имат и Русия го охранява. Такава е и обстановката с американските нуклеарни оръжия в Европа ", акцентира той.

И добави, че по този метод и Съединени американски щати може да разположи свое нуклеарно оръжие в Полша.

Журналистът Николай Кръстев счита, че прочувственият миг при визитата на Зеленски е бил доста значим. " Стопиха се доста граници, споделиха се доста прочувствени неща. Стана ясно, че Съединени американски щати ще е корав в поддръжката си за Украйна и ще я усилва през 2023 година ", означи той.

По думите му Лукашенко не би се изправил против Европа.

" Неговите съперници са в пандиза, само че той се държи васалнически към Путин. На Русия ѝ би трябвало стратегическа дълбочина, с цел да навлезе в украинска територия. Напълно е допустимо това, против което Лукашенко се съпротивляваше, да се случи - да съобщи вътрешнополитическата самодейност на съветското управление. Намалява се възрастта на мобилизираните в Русия - на 18 година Крайната възраст пък става 55-57 година Това дава разновидности за в допълнение увеличение на човешкия запас ", уточни Кръстев. 

Той смята, че Русия няма да има оръжеен запас да води дълготрайна война, която евентуално в края на 2023 година към този момент ще е към края си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР