Посещението на украинският президент Володимир Зеленски, който е световен лидер,

...
Посещението на украинският президент Володимир Зеленски, който е световен лидер,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Можем да сме горди, че България е занчим партньор, на който Украйна разчита

Посещението на украинският президент Володимир Зеленски, който е международен водач, в София демонстрира, че България със своето държавно управление може да бъде постоянен сътрудник и важен фактор в Европа. Това разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Познаваме се от срещата ни в Киев и съм благополучен да го видя още веднъж. Мисля, че имаме доста положителни връзки и се надяваме ползотворно да работим за богатството на цяла Европа, за мира в Украйна, който мисля, че единственият метод да бъде постоянен, е съветският агресор да се изтегли от границите на Украйна.

Това, което се вижда ясно е, че има болшинство по тази тематика и България сподели и съобщи през днешния ден, че болшинството народни представители са твърдо зад стабилната европейска позиция на България и ясната поддръжка на Украйна. Може да сме горди, че не сме в периферията, не сме нестабилният сътрудник, не сме Троянският кон, в противен случай - ние сме важен, значим сътрудник, на който Украйна разчита ", сподели Петков.

Той посочи, че всяка украинският президент ще се срещне с депутатите от ПП-ДБ, както и с други парламентарни групи.

Коментира още, че се натъква на подправени вести, идващи нормално от партия " Възраждане ", за изпращане на българи в Украйна.

" Никакви българи няма да пращаме в Украйна ", сподели Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР