Украинската общност във Варна приема визитата на президента Зеленски еднозначно.Те

...
Украинската общност във Варна приема визитата на президента Зеленски еднозначно.Те
Коментари Харесай

Как приема визитата на Зеленски украинската общност във Варна

Украинската общественост във Варна приема визитата на президента Зеленски еднопосочно.

Те считат, че това е знак на признателност към България за филантропичната и военна помощ и знак към всички украинци, че продължава да търси помощ, с цел да завърши войната и обезпечи мир за страната си.

Президентът Зеленски дава знак, че приема България като добър сътрудник – по този начин обобщават първите си усещания от визитата четирима украинци от Варна. Альона Корж е от Харков.

Дошла е във Варна след един месец в подземията там. Пристига тук с майка си и с двете си деца, едното – на 7 месеца. Сега е доброволец в Украинския дом.

За Варвара Кирякова – на половина таврийска българка и също доброволец, е значимо, че президентът на Украйна се бори за всички под окупация, измежду които са и таврийските българи.

Знаково посещаване – прибавят и създателите на Украинския дом Евгения и Владимир Волкови, като акцентират българската помощ – и военна, и за бежанците.

Украинците у нас правят оценка визитата на президента Зеленски и като знак, че той не се отхвърля да търси помощ и път към мира, а и като увещание какво претърпяват украинците сега.

Тогава ще се сбъдне и най-голямото предпочитание на всички в Украинския дом във Варна – още веднъж да са просто място за срещи и диалози.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР