Посещението на украинския президент на Украйна Володимир Зеленски в България

...
Посещението на украинския президент на Украйна Володимир Зеленски в България
Коментари Харесай

Митов: Посещението на Зеленски в България закъсня

Посещението на украинския президент на Украйна Володимир Зеленски в България закъсня заради ръководството на служебните кабинети и неразбираемата доста недостойна позиция на президента Румен Радев, както и поради недостойната позиция на Кирил Петков. Това мнение изрази депутатът от ГЕРБ/СДС Даниел Митов пред публицисти в Народното събрание.

Той подсети, че с цел да не се разтури обединението с Българска социалистическа партия, четворната коалиция в държавното управление на Кирил Петков предиздвикали министъра на защитата на Украйна Дмитро Колеба да стои в коридорите на Народното събрание и не създали нито една смела стъпка за украинската страна. Би трябвало ПП-ДБ малко по-скромно да работят и да приказват, прикани Митов и подсети позицията на ГЕРБ/СДС по отношение на Украйна със знамето на украинската страна, което стои в централата на ГЕРБ още от ден първи на войната.

" Приветстваме визитата на президента на Украйна и поддържаме всички вероятни дейности, които ще доведат до сполучливия свършек на войната в интерес на Украйна, с цел да може да възвърне териториалната си целокупност ", сподели Митов.

Той посочи, че управленията на парламентарните групи, подкрепящи  ще се срещнат със Зеленски. " Че разногласия има - има. Наясно сме какво вършим, какъв е българският народен интерес - да пазим интернационалното право такова каквото е основано след Втората международна война, тъй че трети страни със мощ да не могат да си присвояват части територия и да нарушават териториалната целокупност на суверенни страни. България има изгода и това е нашият народен интерес интернационалното право да не бъде разрушено ", разяснява Даниел Митов.

Той акцентира, че ГЕРБ/СДС стоят на позицията на Украйна, която предопределя не просто запазването на териториалната целокупност на страните, само че и спазването на правата на индивида, върховенството на правото, разделянето на управляващите и демокрацията като цяло.
 Зеленски в България - първи диалог с Денков и Габриел
Зеленски в България - първи диалог с Денков и Габриел

Предстои и среща с президента Румен Радев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР