Посещението на руски гражданин, пребивавал у нас две седмици преди

...
Посещението на руски гражданин, пребивавал у нас две седмици преди
Коментари Харесай

Бойко Ноев заподозря руски саботаж при взривовете във ВМЗ-Сопот

Посещението на съветски жител, обитавал у нас две седмици преди да бъде токсичен предприемачът Емилиян Гебрев, съответствува с два гърмежа във ВМЗ-Сопот. Това съобщи пред БНР някогашният боен министър Бойко Ноев, който е свидетел в следствието за покушението против оръжейния търговец.
 България няма да заплаща на Русия за оръжейните лицензи, съобщи Каракачанов
Поредицата от гърмежи в складовете за муниции на ВМЗ-Сопот в Иганово станаха през март и април 2015 година При гърмежите нямаше потърпевши.

" Моето очакване е тази или идната седмица в общественото пространство да се появят нови имена на съветски жители, които са участвали в България. Разследващите във Англия, които съществено се грижат по този въпрос, са открили, че има най-малко още едно лице, което е идвало в България, две седмици преди да бъде токсичен Гебрев. Това съответствува с гърмежите в заводите в Сопот през 2015 година Сопотската площадка е напълно държавна благосъстоятелност. Очевидно има доста
условия и обстоятелства, които навеждат на мисълта, че представители или хора, свързани по някакъв метод с Русия, вземат участие в едни действия в България, които са ориентирани срещу българската оръжейна промишленост ", разяснява Ноев.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов отхвърли да има сходна информация. 

" Нямам информация, че представител на непозната страна е провел гърмеж на площадка на ВМЗ-Сопот. Няма такива данни ", сподели той. 

Ноев твърди още, че се готви приватизация или частична приватизация на ВМЗ-Сопот. 

Подготвя се продажбата на 40% от ВМЗ-Сопот на предприемачи от Персийския залив. По тези въпроси имам доста свидетелства от хора в държавната администрация, уточни Ноев.

По думите му сега над ВМЗ-Сопот е щръкнал интернационален арбитраж във Вашингтон за 50 милиона евро поради вреди, които заводът е нанесъл на частна благосъстоятелност по времето на министър Емил Караниколов, а икономическото министерство се опитвало да прикрие това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР