Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината

...
Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината
Коментари Харесай

Петков се отказа да ходи за газ в Азербайджан, оставал у нас да подкрепи Минчев -

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отсрочва. Причината е решението на премиера да участва на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже поддръжката на държавното управление за ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. Петков трябваше да замине в четвъртък за Азербайджан, където доставките на азерски газ щяха бъдат във фокуса на диалога му с президента Илхам Алиев.

По-рано през днешния ден. Причината е разсекретяването на съвещанието, на което би трябвало да бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска във връзка изказванията ѝ за " двойната външна политика " на държавното управление във връзка с Северна Македония.

От Министерски съвет допълват, че премиера " неведнъж и със съществени причини е заявявал поддръжката си за актуализацията, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното нарастване на пенсиите за последните 10 години, ограниченията за понижаване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и доста други обществени заплащания, които вършат приемането на новия бюджет водещ приоритет за виновното към българските жители ръководство ".

Петков е провел телефонен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата са разискали тематиките, които са от стратегическа значителност за енергийната самостоятелност на България.

Договорено е отложената аудиенция да се състои при първа опция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР