Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината

...
Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината
Коментари Харесай

Заради бюджета и исканата оставка на Никола Минчев премиерът Петков отменя посещението си в Азербайджан

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отсрочва. Причината е решението на премиера да участва на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже поддръжката на държавното управление за ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Премиерът неведнъж и със съществени причини е заявявал поддръжката си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното нарастване на пенсиите за последните 10 години, ограниченията за понижаване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и доста други обществени заплащания, които вършат приемането на новия бюджет водещ приоритет за виновното към българските жители ръководство.

Премиерът организира в границите на днешния ден телефонен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев, оповестиха от държавната пресслужба. Двамата разискаха тематиките, които са от стратегическа значителност за енергийната самостоятелност на България. Договориха се отсрочената аудиенция да се състои при първа опция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР